Južna Koreja ulaže u rast web stripova

0

Web stripovi postaju jako popularni u svetu.

južna koreja, webtoons, stripovi, internet stripovi, online stripovi,

Južnokorejska vlada uspostavila je niz investicija za promovisanje rasta webtoon-a, južnokorejskih digitalnih stripova dizajniranih za čitanje na mobilnim uređajima. Fenomen koji postaje popularan ne samo u Aziji, već i u celom svetu, što je dovelo do uspešnih filmova i TV serija, uključujući na primer Hellbound ili We Are No Longer Alive. južna

Ministar kulture, sporta i turizma Yu In-chon rekao je da će vlada implementirati plan za promociju razvoja webtoon platformi, au isto vreme planirati i webtoon festival za jesen ove godine, uz utvrđivanje nagrada posvećenih autorima i operaterima u sektoru. Nadalje, do 2027. godine otvara se škola posvećena obuci autora webtoona.

Pored ovih operacija, Južna Koreja planira da podrži manje webtoon platforme kroz kurseve obuke i konsultantske i prevodilačke usluge za razvoj promocije i izvoza njihovih proizvoda, kao i druge inicijative za pomoć autorima, rukovodiocima u industriji i specijalizovanim prevodiocima.

Pročitajte: Prodaja stripova u Francuskoj je opala u 2023. godini

Navedeni cilj vlade je proširiti i povećati veličinu webtoon industrije i izvoz njenih proizvoda. U 2022. godini vrednost industrije procenjena je na milijardu i 740 hiljada eura, sa izvozom od 98 miliona. Investicija bi dovela industriju do 2 milijarde i 700 hiljada evra, a izvoz na 230 miliona za pet godina.

“Promovisanje webtoona je veoma važno za jačanje prava intelektualnog vlasništva južnokorejske industrije i sadržaja u celini”, rekao je ministar na brifingu za novinare u Seulu. „Došlo je vreme da se pruži efikasna podrška industriji, tako da može nastaviti sa proizvodnjom webtoona s potencijalom da postane uspešan IP.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x