Znate li da Superman priča srpski?

0

Znate li da Supermen priča srpski jezik i da je bio u Beogradu?

Znate li da Superman priča srpski?

Da, tačno je, Supermen priča srpski jezik. To smo imali prilike da vidimo u stripu Superman #656 iz 2006. godine čiji su autori Kurt Buisek i Carlos Pacheco.

Supermen se nekako našao u Beogradu, gde tajanstveni Subjekt-17 divlja po gradu i ruši sve pred sobom, a Čovek od čelika mora da ga zaustavi. Superman i on razmenjuju udarce sravnivši Trg republike i Spomenik knezu Mihailu. Supermen, naravno, pokušava da zaštiti sve civile koji su se našli u blizini, a u jednom momentu im se obraća na srpskom jeziku.

Ono čega mnogi nisu svesni je da je Supermen u stvari genije. Brzo čitanje i pamćenje informacija za njega je prirodno poput i disanja. Zato i ne čudi da je moguće da nauči bilo koji jezik i to samo za nekoliko minuta. On govori mnoge jezike, zemaljske i vanzemaljske i sposoban je da se sporazume gotovo sa bilo kim.

Pročitajte: Zanimljive činjenice o Panišeru koje niste znali

Čak i misteriozni negativac u ovoj epizodi Subjekt-17 se obraća na srpskom jeziku. Vanzemaljski brod se srušio u Rusiju 1949. Ruski vojnici otkrili su usamljenu trudnu vanzemaljsku ženu na brodu. Uzimajući je u privatno starateljstvo, eksperimentisali su na njenom detetu u nastojanju da unaprede svoje programe biološke odbrane.

Ispostavlja se da je to dete sada Subjekt-17 i on manifestuje sve supermoći koje poseduje i Supermen. Kako vidite na tabli iznad, Supermen pretpostavlja da je Subjekt-17 mentalno pokupio sposobnost pričanja srpskog slušajući ljude oko njih.

I tako je Supermen završio u Beogradu, uništavajući Trg republike i propričao srpskim jezikom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x