Po prvi put od 2015. godine Dizni nije studio sa najvećom zaradom

0

U 2023. godini Dizni nije studio sa najvećom zaradom kada su filmovi u pitanju i to se desilo po prvi put od 2015. godine.

Po prvi put od 2015. godine Dizni nije studio sa najvećom zaradom

2023. godine, prvi put od 2015. godine, Dizni nije bio studio koji je najviše zaradio na blagajnama s ukupnim brojem filmova objavljenih tokom godine, nadmašen od Univerzala.

Univerzal je postigao velike uspehe sa filmovima kao što su Super Mario Bros. film Aarona Horvatha i Michaela Jelenica koji je na drugom mestu na godišnjoj listi zarade širom sveta, sa preko milijardu i 300 miliona dolara, Openheimer Kristofera Nolana je treći sa skoro milijardu dolara zarade i Fast X koji je peti sa preko 700 miliona dolara.

Univerzal je ukupno zaradio 4.907 milijardi dolara, u poređenju sa 4.827 milijardi koje je zaradio Dizni, koji je distribuirao 17 novih filmova tokom 2023. godine, uključujući Guardians of the Galaxy vol. 3, Indiana Jones and the Crossroads i The Little Mermaid. studio

Pročitajte: 9 likova koji će postati javno vlasništvo do kraja 2020-ih

Nakon dugo vremena, Dizni nema ni titulu filma sa najvećom zaradom na prva tri mesta na rang listi, Guardians of the Galaxy vol. 3 Jamesa Gunna, je četvrti. I to se desilo takođe prvi put od 2014. godine da nijedan od Diznijevih filmova nije dostigao zaradu od milijardu dolara širom sveta.

Univerzal i Dizni su u svakom slučaju bili bolji od ostatka konkurencije: Warner Bros. Discovery je treći na tabeli, ali prilično udaljen, sa 3,84 milijarde dolara zarade (zahvaljujući pre svega uspehu Barbie Grete Gerwig, prvog na listu sa skoro milijardu i po dolara); sledi Sony Pictures sa 2,09 milijardi dolara, ispred Paramount Pictures, koji je ostao na 2,03 milijarde dolara.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x