Film o trans Džokeru koji DC pokušava da blokira ide u bioskope

0

Nezavisni film pod nazivom The People’s Joker, film o transseksualnom Džokeru će imati i svoj bioskopski život.

Film o trans Džokeru koji DC pokušava da blokira ide u bioskope

The People’s Joker, nezavisni film s trans Džokerom u glavnoj ulozi koji je DC Comics pokušao blokirati 2022. godine zbog kršenja autorskih prava, biće distribuiran u američkim bioskopima od sledećeg aprila.

Režiran od strane rediteljke čije je ime Vera Drew, film The People’s Joker predstavljen je 13. septembra 2022. na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, pre nego što je uklonjen s kalendara ostalih festivala na kojima je trebao biti prikazan.

Pročitajte: Nauka i tehnologija u Marvelovom Univerzumu

The People’s Joker je parodija u kojem je glavni lik Joker the Harlequin, ambiciozni klovn koji se mora pomiriti sa svojim rodnim identitetom kao trans žena. Osim iz sveta DC Comicsa, priča crpi inspiraciju i iz života rediteljke i autorke Vere Drew.

Pre nego što je blokiran, film, u kojem pored Jokera kojeg glumi sama Drew takođe glumi Bob Odenkirk, poznat po ulozi advokata Saula Goodmana iz serija Breaking Bad i Better Call Saul, dobio je nekoliko pozitivnih kritika. Polygon je, na primer, naveo da je «u eri u kojoj je korporativno intelektualno vlasništvo postalo de facto religija u filmskoj kulturi širom sveta, ovaj film bogohulni Molotovljev koktel s jedinstvenim i dragocenom tačkom gledišta. I to je zabavno.”

The People’s Joker u bioskopima će distribuisati Altered Innocence, a prva projekcija će se održati 5. aprila 2024. u IFC centru u Njujorku, gde će ostati na velikom platnu nedelju dana.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x