Specijalno izdanje prvog broja Teksa

0

Prva epizoda u kojoj se po prvi pojavio Teks Viler,

Specijalno izdanje prvog broja Teksa

Zahvaljujući saradnji naslednika strip crtača Aurelija Galepinija i izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore, izdavačka kuća Lo Scarabeo, specijalizovana za knjige o umetnosti i tarot špilove karata, objavila je umetničko izdanje epizode Crvena Ruka, prve, istorijske priče o Teksu Vileru. Po prvi put su reprodukovane sve originalne ploče priče, koje je napisao Đanluiđi Boneli, a nacrtao Galep davne 1948. godine.

Crvena ruka je više puta objavljivana u različitim formatima do oktobra 1958. godine, kada je ponovo predstavljena u malom obimu od 160 stranica, formata 16,3 x 21,7cm: prvi broj u formatu koji će postati zaštitni znak svih stripova izdavačke kuće Editrice Audace, sada Sergio Bonelli Editore.

Pročitajte: Neobjavljeni strip o Teksu Đanluiđi Bonelija

Izdanje izdavačke kuće Lo Scarabeo namerno čuva sve nepreciznosti, prljavštinu, mrlje, tragove olovke, spajalice i ljepljive trake prisutne na originalima, kao što je praksa za umetnička izdanja, kolekcionarska izdanja tipična za američko tržište.

Tex – Crvena ruka dolazi u tvrdom povezu od 176 stranica velikog formata (isto kao originalne ploče, 24×32 cm) i obogaćen je predgovorom strip stručnjaka i kolekcionara originalnih ploča Giovannija Nahmiasa. Lo Scarabeo ga nudi u dva izdanja: običnom, po ceni od 38,00 eura i ograničenom izdanju od samo 299 primeraka po ceni od 170,00 eura, koje sadrži korice pletene na razboju, u kutiji od kartona.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x