Joker: Year One – Strip koji će otkriti Džokerovu prošlost

0

DC će nam uskoro otkriti Džokerovu nepoznatu prošlost u nadolazećem stripu Joker: Year One.

Joker: Year One - Strip koji će otkriti Džokerovu prošlost

Počevši od februara, DC Comics će ispričati priču o još nepoznatom delu života Betmenovog glavnog neprijatelja, Džokera, sa stripom Joker: Year One, pričom koju je napisao Chip Zdarsky uz crteže Italijana Giuseppea Camuncolija i Andrea Sorrentina koja će biti objavljena u broju 142- 144 Batman magazina.

“Mračni vitez će otkriti strašnu tajnu svog najvećeg neprijatelja!” navodi se u saopštenju za javnost DC Comicsa. „Tragična „smrt“ vođe bande Crvene kapuljača u bačvi sa hemikalijama postala je predmet mita… ali to je srceparajuća i užasavajuća priča o čudovištu rođenom tom prilikom.“

Svaki od tri broja stripa biće sastavljen od glavnog dela (sa crtežima Camuncolija) koji će otkriti prošlost kriminalca i propratne priče (koju crta Sorrentino) koja će govoriti o budućnosti u kojoj se Džoker hara Gotamom, sa novom verzijom bande Crvene kapuljača.

U svom naslovu, Joker: Year One jasno podseća na Batman: Year One, priču iz 1986-1987 kojom su Frank Miller i David Mazzucchelli ispričali prve mesece aktivnosti Mračnog viteza. Iz objavljenih tabli, čini se da je ova saga o Džokeru takođe povezana sa The Killing Joke, knjigom iz 1988. koju je napisao Alan Moore, a nacrtao Brian Bolland u kojoj je ispričano poreklo Džokera.

Pročitajte: Madame Web, spin-off Spider-Mana dobija prvi trejler (VIDEO)

Joker: Year One izlazi u februaru 2024. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x