Izlazi jubilarni 700. broj Zagora

0

Zagor je dogurao do 700. brojeva u regularnoj seriji.

Izlazi jubilarni 700. broj Zagora

Ovog meseca serija stripova Zagor iz izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore, usredsređena na istoimeni lik kojeg su 1961. godine stvorili Guido Nolitta i Gallieno Ferri, dostigla je jubilej od 700 brojeva.

Za ovu priliku Bonelli će objaviti jubilarni 700. broj koji će biti ceo u koloru. Priču, pod naslovom Šuma ukrštenih sudbina, napisao je Giorgio Giusfredi uz crtež Alessandra Piccinellija i boje GFB Comics. U njoj će Zagor morati da se obračuna s plemenom ratnika predvođenih moćnim čarobnjakom, koji će svojom magijom izbaciti heroja iz akcije tako što će ga pretvoriti u starca. Dok će Čiko pokušati da pomogne svom prijatelju, sudbina mnogih drugih likova u šumi Darkwooda će da se ispreplete.

700. broj Zagora će takođe biti dostupan u ograničenom broju primeraka sa alternativnom naslovnicom koju je uradio strip umetnik Asaf Hanuka povodom festivala Lucca Comics & Games 2023, gde će Hanuka biti protagonista retrospektivne izložbe posvećene njegovim delima i delima njegovog brata Tomera.

Pročitajte: Mr. Wolf – Novi Bonelijev strip junak

Povodom 700. izdanja Zagora (i opet na Lucca Comics & Games 2023.), Sergio Bonelli Editore će takođe predstaviti Zagor Box 700 u ograničenom izdanju. Ova specijalna kutija od brezovog drveta sadržaće reprint izdanja 52 Zenitha, koji je uključivao Zagorovo prvo pojavljivanje, i ograničeno izdanje broja 700. s neobjavljenom naslovnicom Alessandra Piccinellija u kojem će logo lika i broj izdanja imati poseban sjajni efekat. Na poklopcu kutije će biti dizajnirana i šahovnica koja će omogućiti ljubiteljima da igraju dame između Zagora i Čika, zahvaljujući posebnim drvenim pijunima koji se nalaze u ovoj Zagor kutiji.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x