Magični Vetar se vraća u novom mini serijalu

0

Magični Vetar, strip junak koji je izuzetno voljen na ovim prostorima, vraća se u novom mini serijalu.

Magični Vetar se vraća u novom mini serijalu

Magični Vetar: Ratovi Apača je nova mini-serija u tri mesečna izdanja posvećena liku kojeg je 1997. godine stvorio Đanfranko Manfredi za Sergio Bonelli Editore, debitovaće na kioscima i strip prodavnicama u Italiji 26. oktobra.

Novu miniseriju koju čine sveske klasičnog Boneli formata, meki povez dimenzija 16 x 21 cm, sa 96 crno-belih stranica, crtaće Darko Perović, srpski strip umetnik koji je u prošlosti već kreirao neke priče za redovnu seriju Magičnog Vetra i koji je takođe sarađivao s Manfredijem na stripovima Shanghai Devil i Adam Wild.

Za naslovnice će biti zadužen Korado Mastantuono, koji je već radio naslovnice Magičnog od broja 76. pa do kraja serijala.

Pročitajte: Najavljen novi strip o mladom Kortu i odvijaće se u zemljama EX-YU

Poslednji pobunjeni Apači osnovali su zajednicu na gotovo nepristupačnom vrhu između Sjedinjenih Država i Meksika. Magični Vetar i Džeronimo pokušavaju vrlo rizičan poduhvat: naterati Apače iz rezervata San Carlos da pobegnu i odvedu ih u utočište pobunjenika.

Objavljivan između 1997. i 2010. godine, Magični Vetar govori o avanturama Neda Elisa, vojnika koji je izgubio pamćenje u železničkoj nesreći koju je izazvao korumpirani oficir. Ned je preživeo, ali je ranjen gelerima u glavu. Spašen od strane šamana Sijuksa, on je tako započeo novi život među Indijancima, pod imenom Magični Vetar, postavši lekar sa darom vizija.

Nakon kraja redovne serije koja je trajala 131. epizodu, lik je bio protagonista neobjavljene mini serije 2019. godine, koju su kreirali sami Manfredi i Perović, koja je trajala 4 broja i pod nazivom Magični Vetar – Povratak.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x