Gde Betmen nabavlja Kriptonit za borbu protiv Supermena?

0

Ako Supermen ikada pređe na mračnu stranu, Betmen ima komad kriptonita da ga zaustavi. Otkrijte gde je Bruce uopšte nabavio smrtonosno oružje.

Gde Betmen nabavlja Kriptonit za borbu protiv Supermena?

Betmen poseduje komad Kriptonita koji čuva za borbu protiv Supermena, ako do toga dođe. Ali odakle mu radioaktivni materijal i šta to govori o njegovom odnosu sa Čovekom od čelika? kriptonit

Betmen i Supermen su decenijama saveznici. Njih dvoje su se borili rame uz rame, otkrili jedan drugome svoje tajne identitete i postali osnivači Lige pravde. Ali uprkos njihovoj bliskoj vezi, Brus Vejn drži do nečega što bi lako moglo ubiti njegovog bliskog prijatelja. Kriptonit je jedna od retkih stvari koje mogu umanjiti Supermenovu moć i Betmen često drži delić toga u svom pojasu. Brus nema moći kao Klark, ali Betmen je stekao reputaciju koju ima jer je spreman za svaki scenario. A ako najmoćnije biće DCU-a treba da bude poraženo iz nekog razloga, Betmen je spreman za njega.

U The Death of Superman: The Wake #12 , Liga pravde nailazi na olovnu kutiju koja pripada Betmenu. Betmen otkriva da kutija sadrži Kriptonit i da ju je zapravo Brusu dao Supermen. Flashback otkriva da je komad Kriptonita jednom koristio Leks Lutor i za napajanje jednog od zločinčevih ratnih odela i za kontaminaciju mosta kako bi Leks mogao izvesti spašavanje gde bi on bio heroj, a ne Supermen. Supermen se suprotstavlja Leksu i uklanja Kriptonit, upozoravajući ga da više ne pokušava tako nešto. Klark se kasnije sastaje s Betmenom i priznaje da ga je incident dovoljno naljutio da želi povrediti Leksa. Kao sigurnosnu meru, Supermen predaje Leksov kriptonit Betmenu i govori mu da ga koristi u slučaju da Supermen ikada bude trebao biti zaustavljen.

Pročitajte: Kada ćemo dobiti novog filmskog Wolverine-a?

Ova konkretna priča bila je samo jedna od koja objašnava šta se krije iza Betmenovog posedovanja Kriptonita. Ali drugi kontinuiteti su takođe utvrdili da je Supermen poverio Betmenu da zadrži Kriptonit. Superman/Batman #49 je na sličan način prikazao kako Klark svojevoljno daje Brusu radioaktivni svemirski kamen, tvrdeći da je pretnja smrtnošću dobar podsetnik za moćno biće poput Supermena. Tačni detalji bi se mogli promeniti, ali uglavnom, Betmen je nabavio svoj kriptonit direktno od Supermena. To je najveća demonstracija poverenja između dva prijatelja.

Uprkos njihovim razlikama, Supermen i Betmen se razumeju. Klark zna da Brus želi biti spreman za najgore moguće scenarije, a Brus shvata da se Klark boji gubitka kontrole nad svojim moćima. Na prvi pogled, sve to izgleda kao da bi Betmenovo posedovanje Kriptonita bila izdaja. Ali to je zapravo znak koliko poštovanja postoji između saveznika. Supermen se učinio ranjivim predajući Kriptonit Betmenu, koji odaje počast svom prijatelju tako što ga uzima i obećava da će ga upotrebiti samo u vrlo malo verovatnom slučaju da Klark postane negativac.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x