Frankenštajn u izvedbi Korada Roia

0

Uskoro nam stiže nova strip adaptacija Frankenštajna koju je crtao veliki Korado Roi.

Frankenštajn u izvedbi Korada Roia

Frankenštajn – U ime oca je horor strip priča koju je napisao Marko Kanavo, a nacrtao Korado Roi (Ut, Dilan Dog), koju je objavio Lo scarabeo. Za Roia i Kanava je ovo drugi strip inspirisan klasicima horor književnosti nakon Drakule – Reda zmaja, kojeg je prošle godine takođe objavila izdavačka kuća Lo scarabeo.

Knjiga je crno-bela sa tvrdim povezom na 120 stranica i biće distribuirana u italijanskim strip radnjama i knjižarama od 15. oktobra, ali se već može kupiti online.

Druga faza serijala “I Classici Horror”, u kojoj najveća dela gotičke književnosti pronalaze novi život u pričama slobodno inspirisanim originalima, a pod inovativnom krinkom strip adaptacije. Ovaj put je na redu Frankenštajn ili moderni Prometej, remek delo Meri Šeli iz devetnaestog veka. To je jedno od najcjenjenijih dela žanra: odnos između naučnika Viktora Frankenštajna i takozvanog “čudovišta” sada je postao arhetipski mit o problematičnom odnosu između tvorca i njegovog stvorenja, sredstvo koje pisac koristi kako bi se briljantno bavio temama kao što je poređenje čoveka s Bogom ili rasprava racionalnim granicama naučnog napretka, pitanje koje je danas relevantnije nego ikada.

Pročitajte: Skorceze ponovo pljuje superherojske filmove

U nastavku možete videti nekoliko tabli Korada Roia iz stripa Frankenštajn – U ime oca:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x