Srednjovekovne fantastične priče Željka Ivančića!

0

Srednji vek i naučna fantastika. Zmajevi i putovanje kroz vreme. Susret neizvesne prošlosti i neizvesne sadašnjosti.

fantastične priče stripblog

Ako vam navedeno zvuči zanimljivo, onda je ovaj strip-album autora Željka Ivančića upravo ono što vam treba. Srednjovekovne fantastične priče objedinjuju 7 samostalnih strip epizoda (od kojih dve priče kao scenarista potpisuje Damir Čivrak), ali kao što i sam naslov albuma govori, one su povezane zajedničkom tematikom i likovnim pristupom.

Pročitajte: “Srpski Bog” – Glas duhova prošlosti

U svojim crtežima Željko iskazuje veliku strast prema srednjovekovnim dvorcima i njihovim žiteljima. No, u narativnom pogledu, taj srednjovekovni svet često je suprotstavljen našem savremenom, uz male doze ironije i cinizma.

Ovaj strip-album savršena je razbibriga za sve ljubitelje fantastike!

O AUTORU
Željko Ivančić rođen je 1968. u Osijeku gde je odrastao, školovao se, a i danas živi. Stripove i ilustracije crta od rane mladosti. Unazad četiri godine, nakon duže pauze, vratio se aktivnom crtanju. Objavljuje i učestvuje na izložbama diljem regije. Dobitnik nekoliko nagrada za strip u Srbiji i Severnoj Makedoniji. Stripove je objavljivao u Glasu Slavonije, Strip reviji Večernjeg lista, Kvadratu, Parabelum, Balonu, 9evetki, Kreatoru i Kunovu.

Press

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x