Marv Wolfman ponovo piše strip o Blejdu

1

Marv Wolfman donosi novi susret Blejda i gospodara vampira, Drakule.

Marv Wolfman ponovo piše strip o Blejdu

Lik Blejda, koji se proslavio krajem 90-ih zahvaljujući filmovima u kojima je glumio Wesley Snipes, kreirali su daleke 1973. godine Marv Wolfman i Gene Colan na stranicama kultne serije Tomb of Dracula, a sada 50 godina kasnije, Marv Wolfman pono piše strip o Blejdu.

Sada se Marv Wolfman vraća jednoj od svojih najuspešnijih kreacija sa specijalom What If…? Dark: Tomb Of Dracula, najavljen za novembar, u kojem će Blade podleći princu vampira.

Wolfman je redefinisao stil stripovskog horora svojom revolucionarnom serijom Tomb Of Dracula, u kojoj je uveo Drakulu u Marvel univerzum, te kreirao Blejda i Drakulinu ćerku Lilith Drake. Sada, decenijama kasnije, on i umetnik David Cutler će se ponovo osvrnuti na svoj rad na izgradnji mitologije sa novom pričom What If…? koja postavlja pitanje: “Šta da je… legendarni Drakula pretvorio Blejda, Ubicu vampira… u stoprocentnog vampira?”. blejdu

Pročitajte: Teška vremena za Marvel Comics

“Godine 1972. bio sam početnik u pisanju stripova i pisao uglavnom kratke priče o ‘čudovištima’ od 2 do 8 stranica kada me je urednik Roy Thomas pitao da li bih želeo napisati Tomb Of Dracula, svoju prvu seriju za Marvel i knjigu koja će pokrenuti moju karijeru. Tako da je zaista uzbudljivo da me je, više od 50 godina kasnije, Marvel zamolio da još jednom zaronim u taj bazen sa ovom posebnom pričom, What If…?, i vratim u život sjajnu postavu likova koje smo umetnik Gene Colan i ja kreirali pre mnogo godina. Hvala Marvelu, što imam priliku da se igram sa starim prijateljima poslednji put.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Danijela
Danijela
7 months ago

Nikada se ne mogu zasititi blejdovim stripovima haha kao ni talismanima

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x