Šon Gordon Marfi objavljuje svoj strip o Zorou

0

Šon Gordon Marfi, priznati strip crtač koji stoji iza Punk Rock Jesus, Tokyo Ghost-a i Batman: White Knight, najavio je novi, samoizdati strip o Zorou.

Šon Gordon Marfi objavljuje svoj strip o Zorou

Marfi je sam najavio projekat, otkrivajući da je lično licencirao prava, i da će naslov objaviti samostalno. Uz to je podelio skice i trenutni naslov Zorro: Man of the Dead.

Takođe je podelio i prvu naslovnicu na kojoj se vidi žena koja vozi automobil, što sugeriše da će se Marfijev Zoro odvijati u modernom vremenu.

Prava na Zoroa su dugo bila sporno pitanje. Stvoren 1919. godine, lik bi do sada trebao biti u javnom vlasništvu. Kompanija pod nazivom Zorro Productions Inc. tvrdi da kontroliše autorska prava i zaštitni znak Zoroa širom sveta, nakon što je originalni autor Džonston Mekali dodelio svoja Zoro prava Mičelu Gercu 1949. Gerc je umro 1961. godine, a sve što je posedovao je prebačeno na njegovu decu, koji su stvorili Zorro Productions i od tada su primarni entitet za licenciranje lika. Sudovi u Sjedinjenim Državama i Evropskoj uniji utvrdili su da su najraniji Mekalijevi romani i filmovi do sada postali javno vlasništvo, ali mnoge druge Mekalijeve knjige nisu. U međuvremenu, ZPI ostaje na oprezu i vodi parnicu.

Pročitajte: Otkriven kostim Vulverina koji će Hju Džekmen nositi u filmu Deadpool 3

Šon Gordon Marfi je često govorio o svojoj ljubavi prema Zorou i želji da napiše i nacrta strip o ovom liku. Još uvek nije najavljen datum izlaska ovog stripa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x