15. Salon Stripa Laktaš petak i subota, 28. i 29. aprila

0

Predstojećeg vikenda biće održan 15. Salon stripa u Laktašima, a tim povodom razgovarali smo sa Miloradom Vicanovićem Mazom, organizatorom salona, bez kojeg strip scena u Republici Srpskoj ne bi bila to što jeste.

laktaš stripblog

Laktaš

Salon stripa u Laktašima biće održan 15. put, tradicionalno u Domu kulture u Laktašima, u petak i subotu, 28. i 29. aprila.

Pročitajte: Stripovedač 43: Stripovi Jeffa Lemiera, Među borovima, a kao gost Boris Vuković

Tim povodom razgovarali smo sa Miloradom Vicanovićem Mazom, organizatorom Salona, koji se iz godine u godinu trudi da okupljanje ljubitelja stripa protekne u sjajnoj atmosferi. Nema sumnje da će tako biti i ove godine.

“Kako je to već uobičajeno, Salon stripa u Laktašima i ove godine počinje u petak u 12 časova, kada će svi zainteresovani moći da posjete radionicu. U toku dana očekuje se i dolazak i gostiju, domaćih autora, ali i onih iz Hrvatske i Srbije. Otvaranje je u 19 časova. Za razliku od prethodnih godina, ove nećemo imati izložbu radova sa prethodnog salona, pošto je već postavljena izložba. Zbog toga ćemo naredne godine napraviti izložbu sa prethodna dva salona”, kaže Maza na početku razgovora za MONDO.

Koga možemo očekivati na Salonu od gostiju?

“Iz Hrvatske dolazi Miljenko Horvatić, iz Srbije Milan Drča, Miroljub Milutinović Brada i Vladimir Aleksić, dok će iz BiH tu biti standardna ekipa: Filip Andronik, Midhat Mido Kapetanović, Kenan Halilović, Bešir Maglić, Zdravko Cvjetković, Boro Maljenović i drugi. Očekujemo dolazak još nekih autora koji nisu na ovom spisku”, kaže Maza.

I ove godine biće organizovana berza stripa, na kojoj će zainteresovani moći da kupe stripove, baš kao i radionica za najmlađe, koja počinje u subotu od 12 časova.

“Biće lijepa ponuda i vjerujem da će ljudi koji budu htjeli da kupe strip naći ponešto za sebe, kao i prethodnih godina. Očekujemo dobro druženje, pozitivnu nerformalnu, opuštena atmosferu. Crtanje, druženje, ko ima šta da predstavi – predstaviće. To je nešto čega se već godinama držimo”, poručuje organizator Salona stripa u Laktašima.

Dakle, na Salonu možemo očekivati sličnu atmosferu kao i prethodnih godina.

“Nemamo nekih mogućnosti da tu nešto mijenjamo. Salon ispunjava osnovnu svrhu – da mladim ljudima pruži mogućnost da se druže, da se neafirmisani autori upoznaju sa profesionalnim autorima, da ostvare kontakte. Želja mi je da svim onim koje interesuje strip omogućim ono što je meni nedostajalo u početnoj fazi bavljenja devetom umjetnošću – da dođu do kontakta, savjeta. To je najvažnije za svakoga ko voli strip i namjerava se baviti stripom”, zaključio je Milorad Vicanović, svima poznatiji kao “Maza”.

Ulaz na Salon stripa je besplatan, kao i prethodnih godina.

Izvor: Mondo

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x