Promocija strip albuma “Trilogija – od bezvremena do nevremena”

0

U subotu, 22. travnja, u zagrebačkom književnom klubu Bookse u Martićevoj ulici od 19 časova, održaće se promocija strip-albuma Trilogija – od bezvremena do nevremena.

trilogija stripblog

Trilogiju potpisuje strip autor Dušan Gačić i u njoj su okupljeni njegovi legendarni serijali DnevnikGrad u mraku i Kuća paukova. Publika je imala priliku da se upozna sa ovim stripovima još od ranih 80-ih kad su oni izlazili u Patku i Flitu, ali su sada po prvi put skupljeni u integralno izdanje od dvesta, tvrdo ukoričenih stranica.

Pročitajte: Promocija prvog romskog stripa “Suno”

U svom osvrtu na poleđini izdanja, strip autor Matija Pisačić, sumira impresije na sledeći način:

-Dušan Gačić jedan je od rijetkih, dragocjenih autora stripa koji od svojih čitatelja milost ne traži, a niti bi je zauzvrat dao. Beskompromisan je i paradoksalan; njegova umjetnost istovremeno uznemiruje i oplemenjuje, potez pera i olovke poput bodeža prkosno secira svijet koji ga okružuje, servirajući usput čitatelju udarac u želudac, sve u dobronamjernom pokušaju da se isti trgne iz sveprisutna malodušja. Njegovi buntovni junaci bolno su svjesni protoka vremena, a ja se pak nadam da je Dušan svjestan kako je svojim, ovdje ukoričenim umjetničkim radom, postao bezvremenski klasik domaćeg stripa.

Uz samog autora, Dušana Gačića, publici će ovaj strip album predstaviti Bojan Krištofić, autor predgovora, Saša Paprić, urednik albuma, a sve uz moderaciju voditelja Matka Vladanovića. Pored gore navedenih aktera, nastanku ovog albuma pridoneli su i Korina Hunjak koja potpisuje slog i dizajn, Irena Jukić Pranjić s tekstualnim prilogom na poleđini, Saša Stanić u svojstvu lektora tekstualnih priloga te Veseljko Stojak ispred štamparije Studio Moderna, prenose Strip Vesti.

Trilogija – od bezvremena do nevremena je sedmi strip album realizovan u produkciji udruge Hrvatski autorski strip, koja postoji od 2020. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x