Poe and the Devil – Novi strip sa Edgarom Alanom Poom u glavnoj ulozi

0

Predstavljamo vam nekoliko tabli stripa Poe and the Devil, grafičkog romana s horor atmosferom fokusiranog na lik američkog pisca Edgara Alana Poa, jednog od očeva gotik i noir priča.

Poe and the Devil - Novi strip sa Edgarom Alanom Poom u glavnoj ulozi

Strip Poe and the Devil je napisao i ilustrovao Ernesto Carbonetti, zajedno sa Cristianom Zuccarinijem.

Poe and the Devil u tvrdom povezu, formata 17×24 cm, sa 112 strana u boji i cenom 17,90 eura – objavljuje izdavačka kuća Weird Book u ediciji Weird Comics. U strip radnjama i knjižarama dostupan je od 5. marta 2023. godine, ali se može kupiti i putem interneta.

Ispod pročitajte sinopsis stripa i prvih 16 tabli:

Pročitajte: Trejler za novu aminiranu seriju o Supermenu (VIDEO)

Baltimor, SAD, 1849. godina. Edgar Allan Poe primljen je u bolnicu crkvenog doma, u komi iz nepoznatih razloga. Nakon deliričnog vantelesnog iskustva, u onome što se čini kao dimenzija snova, on se ponovo nalazi u prisustvu Đavola. Pesnikov um je obavijen senama: on nema sećanja, a put ka spoznaji istine popločan je bolom. Po se suočava sa putem koji je Đavo odabrao za njega, obećavajući odgovor, ali kada zamračenje počne da se smanjuje, zajedno dolazi istina koja će zauvek promeniti čovekovo postojanje. Poe and the Devil je grafički roman smješten u lavirint noćne more i misterije koji je napisao i ilustrovao Ernesto Carbonetti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x