6 najboljih Marvel/DC krosovera

0

DC i Marvel su u prošlosti imali niz sjajnih krosovera

6 najboljih Marvel/DC krosovera

Kao dva najveća titana strip industrije, Marvel i DC su decenijama najveći kontkurenti. Uprkos tome, čak su i oni uspevali da s vremena na vreme ostave svoje razlike po strani i dopuste svojim likovima da se susreću u jedinstvenim pričama krosovera.

Bilo je tu nekoliko krosovera likova Marvela i DC-a tokom godina, ali samo se nekoliko priča može izdvojiti kao najbolje.

Batman & Captain America

U priči koja je pogodna za Zlatno doba stripova, Betmen i Kapetan Amerika smešteni su u 40-te i vidi kako se dva heroja udružuju na vrhuncu Drugog svetskog rata. One-shot koji je divan throwback gde prikazuje Kapetana Ameriku u svom najboljem izdanju. Samo dva heroja se udružuju da spasu svet. Takođe se vidi kako Džoker otkriva da čak i on ima standarde kada se ispostavi da je njegov najnoviji partner, Crvena lobanja, nacista. Od svih Marvel/DC krosovera, Betmen i Kapetan Amerika služe kao zabavan omaž jednom prošlom trenutku u istoriji stripa.

Incredible Hulk vs. Superman

Zeleni titan protiv Čoveka od čelika. To je borba za koju su se fanovi Marvela i DC-ja uvek pitali ko bi pobedio, a priliku su dobili sa ovim krosoverom. Ispričani kroz seriju flešbekova, fanovi vide hipotetički susret dve ikone stripa. Hulk se prilagođava Supermenovim moćima i uspeva da izvede nekoliko impresivnih poteza koji su uzdrmali Čoveka od čelika. Incredible Hulk vs. Superman je zabavna, nekanonska priča u kojoj ova dva moćna heroja izvlače najbolje jedan iz drugog.

Batman/Daredevil: King of New York

Fanovi su istakli da postoji niz sličnosti između Betmena i Derdevila, a sličnost između njih dvojice nikada nije bila očiglednija nego u Batman/Daredevil: King of New York. Ne samo da se Mračni vitez i Čovek bez straha udružuju, fanovi vide kako Vilson Fisk/Kingpin sklapa savez sa Rejž al Gulom i Strašilom u pokušaju da preuzmu kontrolu nad Gotam Sitijem. Dok se dva izmučena heroja bore da spasu duše svojih gradova, Met i Brus se dobro slažu, a njihova avantura je nagrada za obožavatelje oba strip junaka.

Pročitajte: Naslovnica sa 700 Marvelovih likova

Spider-Man and Batman: Disordered Minds

Govoreći o krosoverima koji uključuju Brusa Vejna, još jedan Marvelov lik ukrstio se sa Betmenom. Spider-Man & Batman: Disordered Minds vidi Betmenovog neprijatelja, Džokera, kako se udružuje sa najsmrtonosnijim negativcem sa kojim se Piter Parker ikada suočio; Carnage-om. Dvojica manijaka ubica su podvrgnuti eksperimentu osmišljenom da povrati razum dvojici psihopata. Međutim, spajanjem Carnage-a i Džokera počinje rat između njih dvojice koji se može rešiti samo tako što Spajdermen i Betmen udruže snage kako bi sprečili svoje krvožedne neprijatelje da zauvek unište Gotam Siti.

Superman vs. The Amazing Spider-Man

Ne može se govoriti o krosoverima između Marvela i DC-a, a da se ne razgovara o prvoj avanturi Supermena i Spajdermena. Superman vs. The Amazing Spider-Man je bio prvi međukompanijski krosover između dve kompanije i zaista je predstavljao borbu između dve moćne izdavačke kuće. Leks Luthor i Doktor Oktopus udružuju se u zlom planu koji je Lutor osmislio da ukrade milijarde od vlade. Iako su dva heroja izmanipulisana u međusobnu bitku, oni uspevaju da pobede svoje neprijatelje i odu sa uzajamnim poštovanjem jedan prema drugom. Priča o timskom radu, koja je otvorila vrata za više avantura između Marvelovih i DC-ijevih likova. krosovera

Punisher and Batman: Deadly Knights

Panišer je imao borbe sa nekoliko Osvetnika, ali njegov sukob sa Betmenom je njegov najveći sukob sa nekim superherojem. Punisher and Batman: Deadly Knights vidi Frenka Kasla kako se probija u Gotam i dovodi svoj krvavi krstaški rat protiv kriminala na prag Brusa Vejna. Pošto je Panišer preuzeo na sebe zadatak da se reši kriminalnih elemenata Gotama, zajedno sa Betmenom, a na drugoj strani Betmen je odlučan u tome da zaustavi Panišera, ovaj one-shot je definicija nezaustavljive sile koja se susreće sa nepokretnim objektom. Da ne spominjemo da ima fantastičnu scenu kada Džoker, nažalost, shvati da Panišer ne igra po istim pravilima kao Betmen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x