Manje poznate zanimljive činjenice o Betmenu

0

Betmen je jedan od retkih superheroja bez supermoći i kao takav je uspeo da postane jedan od najvećih superheroja svih vremena.

Manje poznate zanimljive činjenice o Betmenu

Više od osam decenija Betmen nastavlja da raste kao jedan od najpopularnijih superheroja u zajednici stripova. Bilo da se radi o njegovim spravama, njegovim veštinama u borbi protiv zločina, njegovom često mračnom i komplikovanom umu, njegovim negativcima ili slatkom Betmobilu, uvek postoji nešto novo što ćete tek zavoleti kod ovog superheroja. manje

Upravo zbog toga smo došli do toga da vam predstavimo neke manje poznate, ali jako interesantne činjenice o Betmenu.

  • Betmen i Džoker nesumnjivo imaju jednu od najboljih dinamika protagonista-antagonista u svetu stripa. Ali, umalo da se završi sa prvim brojem u kome se Džoker pojavio. Nakon Batman #1 iz 1940. godine, u kome se Džoker pojavio po prvi put, scenaristi su se uglavnom plašili da više ikad vrate ovog negativca. Verovali su da će zbog toga Betmen izgledati slab i nesposoban da završi posao. Međutim, urednik je ovo poništio i sada je Džoker jedan od najslavnijih zlikovaca u istoriji stripa.
  • Brus Vejn poseduje novine Dejli Planet, koje su u vlasništvu njegove kompanije Vejn Enterprajz. Ovo znači da je Brus Vejn na neki način šef Klarku Kentu/Supermenu.
  • 2021. godine vrednost celokupne Betmen franšize je procenjena na $27.7 biliona.
  • Kao dete, Brus je upoznao dečaka sa kojim se sprijateljio i sa kojim je igrao šah, preko pisama na daljinu. Kasnije se ispostavilo da je taj dečak Osvald Koblpot/Pingvin.
  • Procenjuje se da bi u stvarnom životu koštalo oko $300 miliona da biste bili Betmen tj. za taj iznos bi mogli da se opremite svim njegovim uređajima. Najviše novca bi koštala postavka bet-pećine, superkompjuter i Betmobil. Međutim, ovaj budžet ne bi bio dovoljan i za razne podmornice, brodove, avione i svemirsku stanicu koju Betmen povremeno koristi. Dakle, za $300 miliona možete postati Betmen.
  • Betmenovo omiljeno jelo je Mulligatawny čorba, nacionalna supa Indije. manje

Pročitajte: Dejvid Bouvi i Džoker

  • Postoji grad u Turskoj koji se zove Betmen. Grad se prethodno zvao Iluha, ali je promenio ime 1957. godine. Grad je pokušao da tuži Kristofera Nolana zbog korišćenja njihovog imena u filmovima o Betmenu, ali je tužba poništena jer se Betmen pojavio 18 godina pre nego što je grad promenio ime.
  • Anet Bening je trebalo da zameni Mišel Fajfer kao Selina Kajl/Catwoman u Betmen filmovima iz 90-ih. Sve je bilo dogovreno, ali je glumica u međuvremenu zatrudnela, a Catwoman je izbačena iz scenarija.
  • Supermen veruje da je Betmen jedan od najopasnijih ljudi na planeti. I to je tačno. Betmen je potrošio silno bogatstvo na opremu i tehnologiju koja bi mu pomogla u borbi sa članovima Lige Pravde ako bi postali zli. Napravio je Justice Booster, oružje pomoću kog bi mogao da savlada čitavu Ligu pravde odjednom. Čak bi mogao da povredi i Supermena, i to bez oslanjanja na Kriptonit. On zna svaku slabost svih članova Lige Pravde i ima plan kako da porazi bilo koga od njih, ukoliko bude potrebe. Takođe poseduje tehnologiju Brother 1, koja posmatra i prati sve članove Lige Pravde, gotovo sve vreme. Betmen sa sobom uvek nosi Kriptonit koji bi iskoristio protiv Supermena, ako bi se ovaj ikad okrenuo protiv njega.
  • Betmen spava samo tri sada dnevno. Pored silnih borilačkih veština, on je savladao i tehniku kratkih dremki i mikro sna, koja mu pomaže da bude potpuno odmoran, bez da spava više od tri sata dnevno.
  • U mnogim verzijama, njegova pećina se nalazi u okviru imanja Vejnovih. Ulaz u pećinu je sakriven u jednoj od soba, u kojoj se nalazi antički sat na kome je potrebno podesiti vreme na 22:48 kako bi se otvorio ulaz u pećinu. To je tačno vreme smrti Brusovih roditelja…
  • U prvim stripovima reč Betmen se pisala sa crticom između; Bat-Man.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x