Novi strip o Drakuli koji crta legendarni Korado Roi

0

Na Lucca Comics & Games 2022 festivalu u Italiji, izdavačka kuća Lo Scarabeo će predstaviti horor strip Drakula: Red zmaja, koji je napisao Marko Kanavo, a nacrtao Korado Roi.

Priča je prava stripovska reinterpretacija lika Drakule, kog je stvorio irski pisac Brem Stoker 1897. godine, inspirisan istorijskom ličnošću grofa Vlada III od Vlaške, koji je živeo u petnaestom veku. Strip crtač Korado Roi već je portretisao slavnog vampira 2017. godine, za naslovnicu novog izdanja romana Drakula u izdanju izdavačke kuće Mondadori.

Roi je takođe već sarađivao sa izdavačkom kućom Lo Scarabeo u još dva navrata: 2019. godine, ilustrujući strip Dina Batalje koji se fokusira na lik inspektora Koka pod naslovom Čudovište iz Temze, a 2020. dizajnirajući špil tarot karata posvećen motivima vrane.

U nastavku donosimo sinopis stripa i nekoliko tabli:

U „Drakuli – Red zmaja“ Korado Roi, po scenariju Marka Kanavoa, reinterpretira čuveni lik Brema Stokera, impresionirajući svu užasnu snagu originalne priče u mračnoj dubini svog mastila. Prestižno izdanje koje ovakvo remek delo zaslužuje!

Pročitajte: Objavljen trailer za drugi film o Diaboliku (VIDEO)

Drakula: Red zmaja će biti objavljen u tvrdom povezu i prostiraće se na 96 stranica. U Italiji će izdanje moći da se kupi već Lucca Comics & Games 2022 festivalu, koji se održava u periodu 28. oktobar – 1. novembar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x