Roberto Rekioni najavljuje nove promene na serijalu Dilan Dog

0

Urednik serijala Dilan Dog najavljuje neke nove promene vezane za Dilana.

Roberto Rekioni najavljuje nove promene na serijalu Dilan Dog

Roberto Rekioni je bacio malo svetla na nove promene koje se očekuju na serijalu Dilan Dog. Promene će početi od nove trilogije koju je napsao Alesandro Bilota, pod nazivom Projekat Hiks, trilogijom koja se objavljuje u ediciji Dilan Dog Specijal.

U objavi na Instagramu, Rekioni je pre svega pripisao tvorcu Dilan Doga, Ticijanu Sklaviju, želju da vrati lik njegovim korenima, kao što je već neko vreme predviđeno: «Gospodo, stvari su veoma jednostavne: Tiziano je izabrao ovaj put. Tvorac lika je posle desetogodišnjeg eksperimentisanja, preokreta i revolucija osetio potrebu da Dilana vrati u „domaću” i za čitaoce uobičajeniju dimenziju, a mi (izdavačka kuća, redakcija, kustos, autori) pratili smo njegova uputstva i učinili sve da to bude moguće“.

U svakom slučaju, Rekioni će nastaviti da bude urednik Dilan Doga.

Pročitajte: “Dellamorte Dellamore” i Dilanovo vraćanje korenima

Na činjenicu da Projekat Hiks nije smešten u kontinuitet „Planete mrtvih“ koji je kreirao sam Bilota, Rekioni je umesto toga precizirao da je „u narativnom kontinuitetu i sa Dilanom kog ste oduvek poznavali, kao i sa onim u Planeti Mrtvih (tako rečeno, praveći malu zabunu). Kako to može biti? Jednostavno, to je priča koja se odvija vremenski pre nego što su se dva narativna univerzuma razišla i da je na putu onoga što dolazi“.

Priča prisutna u upravo objavljenom specijalu i pod nazivom Projekat Hiks nastaviće se sledeće godine, dok će saga o Planeti mrtvih prestati, ali se ne zna da li samo trenutno ili zauvek. Na pitanje čitaoca da li će biti i drugih priča smeštenih u ovom narativnom univerzumu, Roberto Rekioni je u stvari odgovorio samo „Nadam se!“.

Štaviše, ovim izdanjem specijalom Dilan Doga počinje nova reorganizacija stripova posvećenih istraživaču noćnih mora, koja će definitivno početi na kraju trilogije koju je napisao sam Rekioni zajedno sa Klaudijem Lanconijem, uz crtež Đorđa Pontrelija, koji će debitovati u novembru na Dilan Dog 435. Serija Dilan Dog OldBoy će verovatno biti isključena iz ove reorganizacije, u nedavnoj prošlosti bila je posvećena pričama o liku u svojoj najklasičnijoj verziji, a sada se „repozicionirala na autorskiji pristup i čudnije priče“.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x