Kako je Panišer originalno trebalo da se zove?

0

Panišer nosi jedno od najupečatljivijih i najbrutalnijih superherojskih imena.

Kako je Panišer originalno trebalo da se zove?

Panišer se po prvi put pojavio u stripu The Amazing Spider-Man #129 1974. godine, a stvorili su ga Džeri Konvej i Džon Romita stariji. Ono što mnogi ne znaju o ovom strip junaku je to da je prema originalnim idejama autora trebalo da se zove drugačije.

Inspiracija za lik Panišera je došla iz popularnih romana iz 70-ih godina o liku koji se zvao Executioner. U pitanju je priča o veteranu rata u Vijetnamu Macku Bolanu, koji ubija kriminalce kako bi osvetio smrt svoje porodice za koju je zaslužna mafija. 

Pročitajte: Kako je nastala reč ‘superheroj’ ?

Prema istoričaru stripa Džejsonu Saksu, kako je naveo u knjizi American Comic Book Chronicles: The 1970s, bilo je dosta razmatranja o tome kako nazvati novog strip junaka:

„Konvej je prvobitno planirao da svoj novi lik nazove The Assassin. Kreativni tim je takođe razmišljao da ga nazove The Grim Reaper ili The Executioner. Konačno, Sten Li je pozvan da reši stvar. Li je izabrao naziv Punisher.”

Dakle, Sten Liju se nisu svidela imena kao što su “The Assassin”, “The Grim Reaper” i “The Executioner”, te je on prelomio i odabrao “the Punisher”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x