Prvi vampir u stripovima i ko ga je stvorio?

0

Blejd, Vampirela, Morbijus… samo su neki od poznatih stripovskih vampira.

Prvi vampir u stripovima i ko ga je stvorio?

Ali ko je bio prvi vampir u stripovima, kada se pojavio i ko ga je stvorio?

Džeri Sigel i Džo Šuster slavni su po stvaranju Supermena, prvog superheroja koji se pojavio u stripovima. Ali Sigel i Šuster takođe zaslužuju zasluge za stvaranje prvog vampirskog lika koji se pojavljuje u stripovima.

U New Fun Comics #6 (oktobar 1935), Sigel i Šuster predstavljaju natprirodnog detektivskog lika Doktor Okultni. (Siegel i Shuster su koristili pseudonime „Leger i Reuths“ jer su imali još jedan naslov na kome su radili – „Anri Duval iz Francuske, slavni vojnik sreće“ – objavljen pod njihovim pravim imenom u istom broju; pseudonimi su korišćeni da bi čitaoci stekli utisak da je strip imao veći broj kreatora koji su stvarali priče). U crno-beloj avanturi na jednoj stranici (prvi deo priče serijalizovane u četiri izdanja), Doktor Okultni se bori sa vampirom poznatim kao “The Vampire Master”.

Pročitajte: Blade – Kako smo upoznali Marvelovog lovca na vampire

Dr. Džej Gordon Melton je napisao knjigu pod nazivom The Vampire Book: The Encyclopedia of the Undead koja je objavljena 1994. godine. U pitanju je opsežna vampirskog folklora i fikcije i upravo je u toj knjizi naveo da je The Vampire Master kao lik prvi vampir koji se ikada pojavio u stripovima.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x