Fantastična Četvorka: Pun Krug – Aleks Ros odaje počast Džeku Kirbiju i Nilu Adamsu

0

Nova grafička novela Aleksa Rosa, Fantastična Četvorka: Pun Krug, rađena je u dramatično drugačijem stilu od onog na šta smo navikli od ovog strip umetnika.

Fantastična Četvorka: Pun Krug - Aleks Ros odaje počast Džeku Kirbiju i Nilu Adamsu

Fantastična Četvorka: Pun Krug biće prvo delo koje je Ros napisao i nacrtao. 

Radnja se odvija ubrzo nakon Fantastic Four #51 gde vidimo Fantastičnu Četvorku kako se nosi sa pretnjom koja ih odvodi u Negativnu zonu nakon što je jedan uljez uspeo da se infiltrira u njihovo čuveno sedište, Baxter Building. 

Ros je sam izjavio kako je promenio svoj čuveni umetnički stil kako bi ga približio stilu Džeka Kirbija i tako odao počast kralju stripova. 

„Želeo sam da predstavim verziju Fantastične Četvorke koja je što bliža stilu Džeka Kirbija koji je on definisao dok je stvarao likove“, objasnio je Ros. „Njegov stil je obeležio prvih 10 godina njihovog postojanja i to je senka u kojoj su svi umetnici radili poslednjih 60 godina.“

Pored Kirbija, Ros je istakao da je bio pod uticajem Nila Adamsa kada je radio na grafičkoj noveli Fantastična Četvorka: Pun Krug.

„Sve što vidite u mom radu je DNK Nila Adamsa koji je uticao na moju generaciju“, objasnio je on. „Bilo da sam hteo ili ne, nisam mogao da ne budem prenosilac tog uticaja. Nil Adamsov stav o tome kako se pravi dinamički realizam, promenio je sve u stripu.”

U nastavku možete pogledati i nekoliko Rosovih tabli iz Fantastična Četvorka: Pun Krug:

Pročitajte: Zašto Betmen i Supermen nisu bili članovi Justice Society of America?

„Kada se uljez iznenada pojavi unutar Baxter Building, Fantastična četvorka, Mr. Fantastik (Rid Ričards), Nevidljiva žena (Suzan Storm Ričards), Ljudska baklja (Džoni Storm) i Stvar (Ben Grim), nađu se okruženi rojem napadačkih parazita. Strvina stvorenja sastavljena od Negativne energije dolaze na Zemlju koristeći ljude kao domaćina. Ali u koju svrhu? I ko stoji iza ove invazije? Fantastična četvorka nema drugog izbora osim da putuje u Negativnu zonu, vanzemaljski univerzum koji je u potpunosti sastavljen antimaterije, rizikujući ne samo svoje živote već i sudbinu kosmosa!”

Fantastična Četvorka: Pun Krug neće biti objavljena od strane Marvel Comics, već od licenciranog izdavača Abrams ComicArts u okviru MarvelArts imprinta, a datum izlaska na američkom tržištu zakazano je za 6. septembar. Dobra stvar je što domaća publika neće morati mnogo da čeka izdanje na srpskom jeziku jer je izdavačka kuća Čarobna Knjiga najavila da će domaće izdanje izaći paralelno sa američkim.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x