Kakva je budućnost DC-ijevih filmova i TV serija?

0

Nakon spajanja kompanija Warner Bros. i Discovery, nova verzija kompanije želi da promeni svoju strategiju kada su u pitanju ekranizacije DC-ijevih stripova.

Kakva je budućnost DC-ijevih filmova i TV serija?

Warner Bros. već nekoliko decenija kontroliše autorska prava na DC-ijeve strip junake. Sa finansijskog stanovišta, DC sadržaj je jedna od najprofitabilnijih grana za Warner Bros. kakva

Ipak, u poređenju sa svojim najvećim konkurentom, DCEU je posustao, dok je MCU daleko odskočio. U svetlu spajanja Warner Bros-a i Discovery-a o kome se mnogo diskutovalo, bilo je mnogo polemike oko toga šta će se desiti sa raznim projektima, uključujući i DC filmske i TV adaptacije.

Nakon što je spajanje između Warner Bros-a i Discovery-a završeno pre otprilike nedelju dana, izgleda da će igrani sadržaj DC-a uskoro doživeti promenu. U novom izveštaju Variety-a, Dejvid Zaslav, novi vlasnik Warner Bros. Discovery-a, navodno želi da uvede značajnu reviziju DC filmskih i TV projekata. Prema izvorima Variety-a, remont bi u suštini mogao da znači formiranje DC-a koji dobija sopstveni studio za filmske i TV projekte, slično kao Marvel Studios. Zaslav je čak istraživao ideju da ima figuru poput Kevina Fejga koja bi nadgledala poslovnu strategiju i bila vezivno tkivo između mnogih multimedijalnih projekata. Iako je u početku imao kandidata za bivšu izvršnu direktorku Paramounta Emu Vots, izgleda da ona neće preuzeti tu ulogu.

Pročitajte: Roberto Rekioni je režirao svoj prvi film i naravno da je u pitanju horor

Zaslavov fokus je više na otključavanju punog potencijala DC propertija, jer se Warner Bros. nije baš najbolje nosio sa ovim izazovima u poslednjih nekoliko godina, posebno na filmskom polju. Na osnovu izveštaja, izgleda da je Supermen jedan od velikih prioriteta za novu kompaniju, pošto je Čovek od čelika povučen nakon Lige pravde Džosa Vedona 2017. Takođe se čini da su pojedinačni nezavisni projekti poput Džokera nešto što Warner Bros. Discoveri želi još više da eksploatiše, što znači da bi i filmovi, poput stripova, mogli imati neku zasebnu Black Label oznaku namenjenu zrelijim projektima i starijoj publici.

Iako se još uvek radi na ovim planovima i novom obliku DC-ijevih ekranizacija, čini se da ćemo doživeti da vidimo kako sa potencijalnim otvaranjem DC Studios-a stvari idu u nekom boljem smeru.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x