Nova stiže u Marvelov filmski univerzum

0

Marvel Studios započinje produkciju projekta o svom strip junaku po imenu Nova.

Nova stiže u Marvelov filmski univerzum

Nova je lik kog su 1976. stvorili Marv Vulfman i Džon Bjušema. 

Kako prenosi Deadline, Sabir Pirzada, jedan od autora serije Moon Knight, pisaće scenario za novi MCU projekat o Novi, dok će producent biti Kevin Fejg, kao i za sve Marvelove filmove i serije.

Još uvek nije poznato da li će u pitanju biti film ili serija za Disney+ platformu, ali kako novinar Deadline-a navodi, prema njegovom izvoru će u pitanju biti serija. Samo nekoliko dana ranije, proširile su se glasine o tome da Marvel Studios radi na neimenovanom ”projektu o svemirskom strip junaku”.

Pročitajte: Objavljena obrisana scena iz filma The Batman koja otkriva Džokera (VIDEO)

U stripu, Novai je član Nova korpusa, koji je po prvi put predstavljen u prvom broju Čuvara galaksije, svojevrsne intergalaktičke policijske snage osnovane na planeti Ksandar. Nekoliko likova je nosilo identitet Nove, ali najvažniji je prvi, Ričard Rajder, dečak sa Zemlje koga je izabrao vanzemaljac Roman Dej, poslednji preživeli član Nova korpusa sa Ksandara, kako bi mu preneo svoje moći i učinio ga svojim naslednikom.

Nazvan i epitetom ”Ljudska raketa” ovaj superheroj crpi svoje moći iz takozvane Nova Force sile, koja mu omogućava da leti i ispaljuje energetske eksplozivne udare. Takođe je naraden nadljudskom snagom i izdržljivošću. Tokom godina, Nova je bio član superherojskih grupa kao što su Čuvari Galaksije, Secret Avengers i the Defenders.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x