7. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike: Mnogo gostiju i prošireni program!

0

7. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike, ove godine, održaće se 21. i 22. maja, u prostoru Mađarske Građanske Kasine u Somboru.

prošireni plakat stripblog

Kao najava festivala, 14. 05. (nedelju dana pre samog festivala), u 19,00 sati u Gradskom muzeju u Somboru, biće otvorena izložba “Zagor iz našeg sokaka”, koju je priredio Svetozar Anđel Toza. 

Pročitajte: Objavljena obrisana scena iz filma The Batman koja otkriva Džokera (VIDEO)

Pored naših proslavljenih strip autora, koji će biti gosti festivala, po prvi put festivalskoj publici u Somboru predstaviće se udruženja “Deveta dimenzija” iz Banja Luke, “Hrvatski autorski strip” iz Osijeka, Strip centar Makedonije iz Velesa i Segedinska strip zajednica (Szegedi Képregény Közösség) iz Segedina.

Takođe, oba festivalska dana, na Sajmu stripa i fantastike, ljubitelji 9. umetnosti imaće prilike da se druže sa gotovo svim domaćim izdavačima stripova, upoznaju se sa njihovim novitetima, a u ponudi će biti i veliki broj “polovnjaka”. Pored toga, posetioci će se moći družiti i sa našim gostima, koji su ove godine zaista odlični.

Prvog festivalskog dana, najmlađe očekuje i radionica crtanja stripova, a drugog dana, koji će biti posvećen u potpunosti fantastici, po prvi put biće organizovano igranje Yu-Gi-Oh mečeva, predstavljanje izdanja udruženja “SCI-FI” iz Beograda, razgovor sa tajanstvenim gostom i još mnogo toga. Takođe, drugog festivalskog dana će biti proglašenje pobednika likovnog konkursa na temu “Kad bi ljudi živeli na Marsu…” i podela zahvalnica, diploma i nagrada. Učesnici su predškolci i osnovci sa teritorije Sombora i okolnih mesta.

Organizatori festivala su udruženja Klub ljubitelja stripova Sombor i Centar PEB, u saradnji sa Gradskom bibliotekom “Karlo Bijelicki” Sombor, a festival je podržan od strane Grada Sombora.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x