Garoviks kao glavni junak novog specijala!

0

Nema ničeg boljeg od toga da zaslužni, sporedni likovi u cenjenim i dugovečnim strip serijalima dobiju svoje kratke i slatke strip priče!

garoviks stripblog

Ovo je priča o Idefiksu iliti na srpskom jeziku Garoviksu, Obeliksovom psu koji je u aprilu 2021. godine dobio svoj prvi strip na 72 strane koji sadrži tri kratke priče o Garoviksu i timu “neukrotivih”.  

S obzriom na to da ovo izdanje još uvek nije prevedeno na naš jezik, a ne znamo ni da li će biti, imena družine ćemo preneti u originalu prilikom predstavljanja. Pa da krenemo: Baratine – bezobrazna, ulična mačka sa francuskim naglaskom, Turibine – Garoviksova drugarica koja trči brže od senke, Padgachix – buldog iz Tuluza i Asmatix – golub veteran galskih borbi. Ovo je ta opasna družina koju su stvarali scenaristi M. Choquet, Y. Coulon i J. Erbin i crtači J. Bastide i P. Fenech. 

Sada u novoj knjizi gde “Rimljani prave nered” kako je i sam naslov izdanja, crtački tim je isti, ali priče pišu Benedetti, Coulon, Lecocq i Robin. 

Zanimljive i interesantne pričice u kojima su glavni likovi neumoljivi, galski kućni ljubimci su svakako osvežavajuće štivo za ljubitelje Asteriksa i Obeliksa u iščekivanju novih epizoda koje se tradicionalno objavljuju jednom godišnje u oktobru mesecu.

Epizode pune pozitive, komedije i zabave! Ovo su zaista junaci koji će obeležiti neko novo doba u Asteriksovim specijalima.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x