Enis ponovo piše Panišera, a Džef Džons nastavak Flešpointa

0

Velike strip novosti koje su obradovale fanove širom sveta; Gart Enis piše novog Panišera, dok nam Džef Džons donosi nastavak njegovog kultnog Flešpointa.

Enis ponovo piše Panišera, a Džef Džons nastavak Flešpointa

Scenarista Gart Enis najavio je da za Marvel Comics radi na novoj priči o Panišeru, koja će biti svojevrsni nastavak Born, jedne od njegovih najuspešnijih i obožavaocima omiljenih priča o Panišeru.

Miniserijal, koji bi trebalo da se pojavi u Sjedinjenim Državama krajem godine, biće smešten u Vijetnamu i takođe će biti povezana sa pričama Nika Fjurija iz istog perioda koje je u prošlosti napisao Enis. Ova nova priča o Panišeru “će se povezati serijale Nick Fury i Born”, rekao je Enis. „Saznaćete šta se dogodilo između i kako je Frenk završio u kampu Veli Fordž.

Objavljen 2003. godine, a nacrtao ga je Derik Robertson, Born je zabeležio poslednje dane Frenka Kasla u Vijetnamskom ratu, kada je bio kapetan svoje divizije. Sa istim crtačem, Enis je zatim napravio dva mini serijala Fury: The Man Who Loved War (2001) i Fury: Peacemaker (2006), obe smeštene u prošlost Nika Fjurija.

Gart Enis, ko-kreator Propovednika. i između ostalog autor mnogih važnih priča o Panišeru. Godine 2000. dobio je zadatak da oživi lik zajedno sa crtačem Stivom Dilonom i od tada se njegovo ime uvek vezuje za ovog strip junaka.

Pročitajte: Novi lik iz stripova o Konanu izaziva velike kontroverze

Scenarista Džef Džons vraća se u alternativni svet Flešpointa da ispriča novu avanturu Betmena iz tog univerzuma, u mini serijalu DC Comics-a pod nazivom Flashpoint Beyond.

Priča će početi u specijalnom broju Flashpoint Beyond #0, koji će biti distribuiran u Sjedinjenim Državama 5. aprila, a zatim će se razvijati u narednih 6 brojeva, koji će biti objavljivani svake dve nedelje počevši od 19. aprila.

Protagonista Flashpoint Beyond biće Tomas Vejn, alternativna verzija Betmena koji se prvi put pojavio u Flešpointu 2011. godine. U toj priči Fleš se vratio u prošlost kako bi pokušao da spase svoju majku od smrti, ali je na kraju napravio alternativu stvarnost u kojoj je, između ostalog, umro Brus Vejn, a njegov otac postao Betmen, međutim, pokazao se mnogo nasilnijim i beskrupuloznijim od normalne verzije lika.

Na stranicama Flashpoint Beyond 0, Tomas Vejn će se udružiti sa dva lika koji su se pojavili u drugoj Džonsovoj priči, Časovnik sudnjeg dana, Marionetom i Pantomimičarem. Ova grupa će morati da otkrije neke tajne u vezi sa DC-ijevim Multiverzumom, putujući širom sveta u potrazi za ubicom po imenu Clockwork Killer, čiji identitet još uvek ne znamo.

Marioneta i Pantomimičar su supružnici Markos Maez i Erika Menson, par zlikovaca koje je Džef Džons prvi put predstavio u Časovniku sudnjeg dana, svojevrsnom nastavku Nadzirača i krosoveru sa DC-ijevim univerzumom. U serijalu, njih dvoje su se pridružili Roršahu II i Ozimandijasu u potrazi za njihovim nestalim sinom i doktorom Menhetnom, brutalno ubivši svakoga ko im se našao na putu.

Flashpoint Beiond 0 će imati 48 stranica i crtaće ga Argentinac Eduardo Riso, poznat pre svega po noir serijalu 100 Metaka. Riso je, štaviše, u 2011. godini radio na liku Tomasa Vejna u miniserijalu od tri broja Flashpoint: Batman Knight of Vengeance, spin-offu Flešpointa.

Šest brojeva sage Flashpoint Beiond, prema rečima Džefa Džonsa, istraživaće prošlost, sadašnjost i budućnost Betmena i DC Omniverzuma, uključujući i mnoge druge likove i univerzume izdavačke kuće, uključujući i Nadzirače. Priču će zajedno pisati Džons sa Džeremijem Adamsom (Fleš) i Timom Šeridanom (Teen Titans Academy), a za crtež će biti zadužen Ksermanico (Liga pravde).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x