Izdanja Strip Bloga u 2021: “Strip sa margine 2” i “Zveri u nama”!

0

U 2021. godini redakcija Strip Bloga je izdala dva stripa – Strip sa margine 2 i Zveri u nama. Bili smo produktivni, radili smo mnogo, ali najbolje u tome je što smo imali vašu podršku.

izdanja strip bloga stripblog

Prvo izdanje koje ugledalo svetlost dana početkom 2021. godine, sa kojim smo praktično otvorili godinu jeste “Strip sa margine 2”. Grupa autora okupljena oko ideje promocije strip umetnosti i predstavljanja radova drugačijih od svetskih hitova publici realizovala je ovo izdanje. 

Novi broj “Stripa sa margine” donosi mnoštvo različitih priča, od slobodnog viđenja istorijskih događaja od strane autora, životnih priča, rađenih najistančanijim stilom francuskih novela, preko “Nakaza prirode”, adaptacije popularnih pesama u strip formu, pa sve do satiričnih i kritičkih priča društvene realnosti i karikaturalnih ismevanja odnosa u društvu.

Stilovi se razlikuju od priče do priče, ali se razlikuju i jezici. “Strip sa margine 2” donosi, kao i prvi broj, potpuni pluralizam jezika sa prostora bivše Jugoslavije, dakle ništa nije prevođeno i svaki jezik, dijalekt i izgovor je ostao netaknut u ovom strip izdanju.

strip sa margine 2 stripblog

U ovom broju se nalaze radovi Korine Hunjak, Zorana Aladžića, Miloša Dragojevića, Ivice Sretenovića, Srđana Jerkovića, Ismeta Erdića, Novice Milivojevića, Filipa Andronika, Nikole Gotića, Zorana Jovičića i radovi učenika škola stripa.

2021. godinu smo zatvorili sa izdanjem koje je zaista podiglo veliku prašinu u stripskoj javnosti – “Zveri u nama” autorke Nađe Tiodorović.

zveri u nama stripblog

Grafička novela srednjoškolke Nađe Tiodorović “Zveri u nama” govori o njenoj realnosti koju prolazi, o svemu ovome što smo do sada napisali, govori o odrastanju dece i tinejdžera u našoj zemlji i našim gradovima danas.

Sva izdanja Strip Bloga: OVDE

“Zveri u nama” su strip urađen u stilu manga umetnosti, sa vidno predstavljenim crtežom pod uticajem animea. Priča nam predstavlja likove različitih rasa ljudskoj, u koje se oni pretvaraju baš iz razloga odbačenosti i izopštavanja iz društva. 

Svoj sud o ovom izdanju je dao naš poznati strip kritičar i urednik u izdavačkoj kući Modesty stripovi Živojn Tamburić i on kaže:  “Mlada umetnica, velikog slikarskog talenta, inspirisana manga likovnošću, hrabro se narativno uhvatila u koštac, u ovom svom prvom grafičkom romanu, sa problemima adolescencije i magičnog pripovedanja.”

To bi bilo to od nas za 2021. godinu, HVALA VAM ŠTO NAS PODRŽAVATE I ČITATE!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x