MCU filmovi i serije koje ćemo gledati u 2022. godini

0

2021. godina je bila izuzetno plodna kada je u pitanju Marvelov filmski i TV sadržaj.

MCU filmovi i serije koje ćemo gledati u 2022. godini

Za razliku od 2020. godine, MCU filmovi i serije su 2021. godine izlazili čini se neprestano. Spider-Man: No Way Home je bio četvrti film Marvelove četvrte faze velikog filmskog univerzuma koji uz seriju Hawkeye, koja se trenutno emituje, zatvara 2021. godinu što se tiče MCU filmova i serija. Ali, sudeći prema onome što je najavljeno, Marvel Studios nema nameru da usporava tempo. mcu filmovi

Prema naslovima koji su najavljeni za 2022. godinu, čini se da ni ona neće biti ništa manje burna od ove. 

Doctor Strange In The Multiverse Of Madness – 6. maj 2022.

Prvi u nizu Marvelovih ekranizacija koju ćemo gledati u 2022. će biti film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Nakon svoje kratke avanture sa Spajdermenom u filmu Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange će dobiti svoj drugi film. U njegovoj misiji da spase multiverzum će mu se pridružiti Scarlet Witch, a tu će biti i likovi iz prvog dela, Wong i Baron Mordo. Za sada, identitet multiverzalne pretnje sa kojom se Strange i njegovi saveznici suočavaju u Doktoru Strejndžu 2 se drži u tajnosti. Film Doctor Strange in the Multiverse of Madness izlazi 6. maja 2022. godine.

Moon Knight – 2022. datum još uvek nepoznat

2019. Marvel Studios je najavio planove za razvoj serije o Marcu Spectoru, poznatom kao Moon Knight, tzv. Marvelovoj verziji Batmana. On je prvobitno bio plaćenik i stekao ogromnog bogatstvo koje sada koristi za borbu protiv kriminala. Pored toga on ima i supermoći povezane sa mesečevim fazama. Serija će se sastojati od 6 epizoda, a premijerno će biti prikazana tokom 2022. godine. Osim toga da će glavnog lika glumiti Oscar Isaac, a negativca Ethan Hawke, o seriji nema drugih poznatih detalja.

Thor: Love and Thunder – 8- jul 2022.

Za Doktorom Strejnždom u bioskope stiže i četvrti film o Thoru i on time postaje prvi MCU superheroj koji će imati 4 solo filma. Kada se vrati, pretpostavlja se da će biti u društvu Guardians of the Galaxy tima kome se pridružio na kraju Avengers: Endgame. Negativac će biti Gorr the God Butcher koga će glumiti Christian Bale. Tessa Thomspon će se vratiti kao Valkyrie, Natalie Portman kao Jane Foster i Jamie Alexander kao Lady Sif. Potvrđeno je da će Jane Foster u filmu postati Mighty Thor kao što je to bio slučaj i u stripovima. Ovoj glumačkoj ekipi se pridružio i Russel Crowe koji će glumiti Zevsa.

She-Hulk – 2022. datum još uvek nepoznat

Pročitajte: 10 najskupljih superherojskih filmova svih vremena

Glumica Tatiana Maslany glumiće Jennifer Walters, She-Hulk. U ovoj seriji videćemo rođaku Bruce Bannera kako razvija svoje Hulkovske sposobnosti nakon što dobije transfuziju krvi od njega lično. Serija je opisana kao drama i pravna komedija u kojoj će glavna heroina braniti druge superheroje od ”zakona o superherojima”, nastavljajući priču o Sokovijskom sporazumu koji smo videli u filmu Captain America: Civil War. Postoje glasine da će se u seriji pojaviti i Bruce Banner kao Hulk i Tim Roth kao Abomination, lik kog smo zadnji put videli u filmu The Incredible Hulk iz 2008. Ova serija će izaći 2022. godine i imaće 10 epizoda.

Black Panther: Wakanda Forever – 11. novembar 2022.

Zbog tragične smrti Chadwick Boseman, franšiza Black Panther nastaviće se sa sporednom glumačkom ekipom prvog filma, ali ne i sa glavnim likom. Dakle, umesto da se fokusira na T’Challu, film će svoju pažnju usredsrediti na neke od drugih važnih ličnosti koje žive u Wakandi, dok će istovremeno predstaviti Riri Williams uoči njene Disney+ serije, Ironheart. Ako su različiti izveštaji i glasine o filmu Black Panther 2 tačni, rat sa drugom civilizacijom može doći na prag Wakande. Raširene su glasine da će Namor the Submariner, vođa podvodnog kraljevstva Atlantide u stripovima, ispuniti ulogu glavnog negativca filma.

Ms. Marvel – leto 2022.

Mlada glumica Iman Vellani će u ovoj seriji oživeti Kamalu Khan, poznatu i kao Ms Marvel. Prati šesnaestogodišnju pakistansko-američku devojku po imenu Kamala Khan dok otkriva da je njeno poreklo neljudsko, te da je ona vrsta vanzemaljsko-ljudskog hibrida čije se moći aktiviraju samo kroz kontakt sa materijom kristala Terigen. Ova serija će biti povezana sa filmom Captain Marvel 2. Kamala Khan će biti prvi MCU superheroj islamske veroispovesti. Detalji o seriji i tačan datum izlaska još uvek nisu poznati.

The Guardians Of The Galaxy Holiday Special – decembar 2022.

Zbog odlaganja filma The Guardians of the Galaxy 3, Marvel želi da pruži fanovima ove franšize nešto da im zagolica maštu pred izlazak trećeg filma o ovoj urnebesnoj grupi superheroja. Serija će izaći krajem 2022. sa svim poznatim likovima koje smo videli u dva filma do sada, a radnja će biti smeštena između drugog i trećeg filma, Serija će se snimati u okviru produkcije filma The Guardians of the Galaxy 3.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x