Nova priča o Batmanu i Supermanu vraća Marka Waida u DC!

0

Nova priča u Detective comics broj 1050, donosi nam povratak velikog stripskog umetnika Marka Waida u DC Comics izdavačku kuću!

marka waida stripblog

Glavnu priču o okviru veće serije napisao je Mariko Tamaki, a ilustrovali Ivan Reis i Danny Miki, jednu od priča je pisaao Matthew Rosenberg, ilustrovao Fernando Blanco, a drugu je napisao Waid, a ilustrovao Dan Mora. Prema DC-u. Waidova priča  je “nova tema smeštena u DC Universe, koja čitaoce dovodi na početak novog talasa za Batmana… i Supermana. Ovo je samo Waidov i Moraov početak u pričama vezanim za Supermana i Batmana”, prenosi CBR.

Pročitajte: The Batman (2022): Robert Pattinson u ulozi Batmana i povratak Pingvina i Catwoman! (TRAILER)

Weid je odsustvovao u radu DC Comics kompanije sve od 2008. godine, ali je bio prisutan tu samo za izdanje Dark Nights: Death Metal: The Last Stories Of The DC Universe #1.

marka waida stripblog

Prva najavljena priča “The Tower” koju rade Tomaki, Ivan Reis i Danny Miki, je četvrta po redu priča o Arkham Toweru. Zlonamerna sila koja drži pacijenta Arkham Towera pod sedativima će konačno biti otkrivena i povratak jednog od negativaca će sve ljubitelje Batmana iznenaditi. Dalje se nalazi i četvrti deo priče “House of Gotham” koju su radili Matthew Rosenberg i Fernando Blanco, koja govori o nezakonitim radnjama gotamove, kriminalne elite kroz objektiv Dicka Graisona, otkrivajući šta je potrebno da jedan mladić prežimi među najsmrtonosnijim ubicama DC univerzuma.

marka waida stripblog

Priča Marka Waida i Dana Mora uvodi nas u nove Batmanove i Supermanove početke i svakako će zainteresovati čitaoce sve u vezi ove priče, a ona će biti objavljena 25. januara 2022. godine.

Podsećamo da je Mark Waid (1962) američki, stripski scenarista koji je za DC Comics radio na serijalima – Action ComicsDoom PatrolInfinity, Inc.Legion of Super-HeroesSecret Origins, i Wonder Woman, kao i priči Batman: Gotham by Gaslight. Ostavio je veliki trag, tako da će ovaj povratak svakako biti poželjan i propraćen sa puno pažnje.

POGLEDAJTE I OVO:  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x