Nekoliko fotografija sa Uderzove izložbe u Parizu (GALERIJA)

0

U Majolovom muzeju u Parizu održana je izložba posvećena Albertu Uderzu koja traje od 27. maja i produžena je do 31. oktobra,

Ovo je prvi veliki kulturni događaj posvećen Uderzu nakon nešto više od godinu dana od njegove smrti. Uderzova karijera prikazana kroz više od 250 originalnih crteža, od kojih mnogi nikada ranije nisu bili objavljeni, a koje je njegova ćerka Silvija, inače justos izložbe, izvukla iz fioke (ili iz trezora). 

Ovi crteži su značajni, ne toliko zbog savršenstva ili dargocenosti, nego zbog toga što pokazuju koliko je Uderzov talenat ispred svog vremena. Potpuno samouk, već sa četrnaest godina je crtao na nivou koji se u to vreme smatrao dovoljno kvalitetnim za objavljivanje. 

Prvi crteži koji se mogu videti su „škrabotine“ u školskim sveskama, prvi pokušaji objavljivanja, prvi plaćeni poslovi i plakati napravljeni za vojsku. Najveća soba na prvom spratu posvećena je svestranosti njegove ruke, posebno na početku karijere, gde je moguće videti kako je izgledalo kada je Uderzo napustio svoj humoristički stil stvarajući vrlo realistične avanturističke i superherojske stripove. Poseban deo ozložbe zauzima njegov odnos sa Gosinijem.

Pogledajte nekoliko fotografija sa izložbe u galeriji ispod:

Pročitajte: “We Have Demons” – Novi strip Skota Snajdera i Grega Kapula (VIDEO)

Izvor: Fummetologica

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x