Reakcija Frenka Milera na film Betmen protiv Supermena

0

Kako strip legenda Frenk Miler reaguje na film Betmen protiv Supermena, reditelja Zeka Snajdera koji je inspiraciju uzeo iz Milerovog kultnog Povratka Mračnog Viteza?

Zek Snajder se nije stideo da pokaže ljubav i uticaj Milerovog Povratka Mračnog Viteza, te je dobar deo njegovog filma Betmen protiv Supermena inspirisan ovim kultnim naslovom. reakcija

Snajder je u ovaj film uključio veliku borbu između Betmena i Supermena i na velikom platnu oživeo neke od panela iz Povratka Mračnog Viteza. Taktičko odelo koje je Betmen nosio u ovom sukobu takođe je inspirisano onim iz Milerovog stripa. Mnoge druge scene Betmena u ovom filmu izgledaju identično onima u Milerovom stripu, signalizirajući Snajderovu naklonost prema Milerovom delu.

Ali, kakva je reakcija Frenka Milera na sve ovo?

U novoj epizodi The Beard and The Bald Movie Podcast, Miler govori o tome šta misli o filmu Betmen protiv Supermena i Liga Pravde Zeka Snajdera, kao i o delovima u Snajderovim filmovima koji su direktno inspirisani njegovim Povratkom Mračnog Viteza.

Pročitajte: Stiže serija o Pingvinu sa Kolinom Farelom u glavnoj ulozi

,,Zaista moram da kažem nešto o tome, prošlo je sada već nekoliko godina otkad je to sve počelo. U početku sam bio dosta teritorijalan i sve to. Sada sam to nekako preležao i kada udahnem duboko i posmatram celu stvar, sve što mogu reći je: Ovo je sjajno! Došao sam na svoju ideju o stvaranju Povratka Mračnog Viteza, i to je bio veliki udarac koji je moju karijeru lansirao u visine. Ja sam imao veliku korist od Povratka Mračnog Viteza, pa tako i drugi autori nastavljaju danas. I to se može posmatrati kao zdrav odnos”, objašnjava Miler.

Ovo nije bio prvi put da je Snajder bio jako inspirisan Milerovim radom. Zek Snajder je 2006. godine adaptirao još jedan Milerov kultni naslov, 300. Snajder je 300 adaptirao u film sa neumoljivom preciznošću, uzimajući panele iz stripa i oživljavajući ih na velikom platnu. Snajder je jednom nazvao strip Povratak Mračnog Viteza svojim velikim belim kitom, nekom vrstom projekta iz snova koji bi voleo da radi u stilu 300; uzimajući panele iz stripa i oživljavajući ih na velikom platnu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x