Neverovatne ilustracija Katsuhira Otoma iz mange “Akira”!

0

Katsuhiro Otomo, autor kultne mange Akira, crtao je neverovatne ilustracije srušenih zgrada i okoline u scenama razrušenog Tokija nakon razaranja u toku radnje stripa.

katsuhira stripblog

Postoji zanimljivost da je Otomo sa svojim pomoćnicima dozvoljavajo da tuširaju njegove table, ali da je kasnije samostalno dorađivao scene ruševina, jer je svoj crtački stil brusio fanatičnim ilustrovanjem ruševina. katsuhira 

Galerija neverovatnih ilustracija Katsuhira Otoma iz mange “Akira”

“6. decembra 1982, 14 časova i 17 minuta eksperiment sa novom vrstom bombe u distriktu Kanto. Devet sati kasnije počeo je III svetski rat! Bombardovani su Lenjingrad, Moskva, Kazahstan, Vladivostok, Novosibirks, San Francisko, Los Anđeles, Čikago, Nju Orleans, Hjuston, Kejp Kenedi, Vašington, Njujork, Okinava, Berlin, Hamburg, Varšava, London, Birmingem, Parzi, Nju Delhi… Na kraju drugi put u istoriji, ljudi su počeli sa potpunom obnovom.”

Pročitajte: “Akira Club”: Zbirka ilustracija Katsuhira Otoma koje su skupili ljubitelji njegovog rada!

O kakvom ratu to pričamo? Kada se dogodio taj treći rat? Ovo je citat, početak stripa “Akira”, mange koja je prokrčila prolaz u svet za ovaj stripski žanr. Autor ove mange je japanski umetnik Katsuhiro Otomo. Otomo je stvorio svetski poznatu mangu i veoma veliki projekat od preko 2.000 stranica, koji je prvi put bio objavljen u decembru 1982. godine u “Magazinu za mlade”. U to vreme ovaj dvadesetosmogodišnji autor nije ni mogao da zamisli da će “Akira” dosegnuti toliku popularnost u svetu da će praktično ona biti na evropskom i američkom tržištu izvor i povod za bliže upoznavanje manga stripa. Šest godina nakon početka objavljivanja serijala “Akira” Katsuhiro Otomo je režirao dugometražni animirani film “Akira”.

Ilustracije su i više nego neverovatne i zaista su delo majtora za kojeg možemo reći da je veliki!

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x