“Pisac u biblioteci, Večeri na Kosančiću”: Aleksandar Zograf u Narodnoj biblioteci Srbije!

0

“Pisac u biblioteci, Večeri na Kosančiću” događaj na kojem će svoj rad, 29. juna predstaviti strip autor Aleksandar Zograf (Saša Rakezić).

pisac u biblioteci stripblog

-Zadovolјstvo nam je da vas pozovemo da dođete, 29. juna 2021, u 18 sati, na lokalitet na Kosančićevom vencu, na ciklus gostovanja naših eminentnih književnih i drugih umetničkih stvaralaca koji predstavlјaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja, pod nazivom “Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću”, čiji je gost strip autor Aleksandar Zograf (Saša Rakezić), navodi se u saopštenju Narodne biblioteke Srbije.

Pročitajte: Najveće heroine američkog stripa: Oliva

Aleksandar Zografpredstaviće se publici na Kosančićevom vencu razgovorom o temama njegovih stripova koje je objavlјivao u srpskim nedelјnicima počev od 2003. godine i onim za kojima je tragao po buvlјim pijacama. Poznati strip autor će govoriti i o tome zašto je dobro nalaziti se po strani mejnstrim produkcije i da li danas postoji strip bez nadmoćnog junaka koji se iznenada pojavlјuje i uvek rešava stvar.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.

pisac u biblioteci stripblog

Svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti da dođu na lokalitet na Kosančićevom vencu, program mogu pratiti i uživo onlajn preko zvanične Facebook stranice, kao i u odloženom terminu – preko Youtube kanala Narodne biblioteke Srbije.

“Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću” obnavlјaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. Ciklus se obnavlјa sa cilјem povratka pisaca, književnosti i čitalaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac, te upoznavanja publike sa delima u nastajanju naših najznačajnijih umetnika. Na taj način, Kosančićev venac postaje prostor sećanja, obnove i stvaranja.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOGA:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x