“Cthulhu: Death May Die” – Novi Bonelijev horor strip

0

17. juna Sergio Bonelli Publisher objavljuje “Cthulhu: Death May Die”. Čak i smrt može umreti u prvoj svesci novog horor stripa inspirisanog istoimenom društvenom igrom koju je proizveo Cmon.

“Cthulhu: Death May Die” - Novi Bonelijev horor strip

Za Bonelli je ovo druga saradnja sa kompanijom Cmon, koja se bavi kreiranjem društvenih igara, nakon Zombicide Invader, objavljene 28. januara prošle godine. Cthulhu: Death May Die jedna je od prvih društvenih igara koju je napravio Cmon i nudi horor avanturu koju može igrati do pet, a inspirisana je izmišljenim mitskim bićima, mestima i atmosferi koju je stvorio pisac Hauard P. Lavkraft.

Cthulhu: Death May Die napravio je tim autora Dragonera, Luca Enoch i Stefano Vietti kao scenaristi, a Riccardo Crosa i Simone Paoloni kao crtači i Paolo Francescutto kao kolorista.

Strip govori o avanturi smeštenoj u okrugu Miskatonic, jednom od mnogih imena koja se odnose na izmišljenu regiju u koju je Lavkraft često smeštao likove svojih priča.

Pročitajte: 60 GODINA ZAGORA: Činjenice o Zagoru koje ga dižu na nivo kulta!

U ovoj zemlji napadanoj zastrašujućim stvorenjima, sirotište Poslednja nada je pod opsadom, a jedina nada za spas leži na stranicama proklete knjige čarolija za koju su svi verovali da je izgubljena. Mala grupa junaka krenula je u potragu za njom: Lisa, potpomognuta moćima demona zaključanog u fenjeru, Džek, sa svojim posebnim i nezaustavljivim kamionom, Roko, koji se borio u rovovima i posedovao ludilo berzerkera, i Annabelle, mlada „kraljica vudua“ iz Nju Orleansa sposobna da izazove mračne moći “.

Obim – tvrdi uvez, 17×26 cm, 144 stranice u boji – distribuiraće se u strip prodavnicama i knjižarama od 17. juna, ali se može kupiti i putem Interneta.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x