Veliki stripovski susret Roršaha i Frenka Milera

0

Ove nedelje je u Sjedinim državama objavljen sedmi broj DC-ijevog strip serijala o Roršahu u kome smo imali prilike da vidimo jedan neočekivani cameo.

Veliki stripovski susret Roršaha i Frenka Milera

U novom broju Roršaha se pojavio niko drugi nego Frenk Miler, proslavljeni strip autor koji je tako postao lik u narativnom univerzmu Nadzirača. 

Serijal Roršah, po scenariju Toma Kinga i crtača Horhea Fornsa prati maskiranog osvetnika kog su kreirali Alana Mur i Dejv Gibons i usredsređen je na pokušaj ubistva protiv predsednika Sjedinjenih Država od strane osobe prerušene u Roršaha, iza koje se krije velika zavera.

Priča otkriva da se pod maskom osvetnika i detektiva u ovom slučaju krije Vil Mirson, autor stripova stvoren po uzoru na Stiva Ditka – tvorca strip junaka The Question-a, lika koji je Alanu Muru dao inspiraciju za stvaranje Roršaha. Istraga će Roršaha dovesti do toga da sretne Franka Milera.

Pročitajte: Betmen gradi novu Bet-pećinu ručno jer je švorc

Kao što je poznato, međutim, u narativnom univerzumu Nadzirača piratski stripovi su mnogo popularniji od stripova o superherojima, pa je Miller ovde postao poznat po priči pod naslovom Return of the Dark Fife (verovatno posvećenoj piratu iz osamnaestog veka Džejms Fajfu).

Smešten u sadašnjost, Roršah je zvanični nastavak Nadzirača. U pitanju je mini serijal od 12 brojeva, smešten 35.  godina nakon dešavanja originalnog stripa Nadzirači. Strip je objavljen pod oznakom DC Black Label, što znači da će je namenjen čitaocima starijeg uzrasta.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x