Kako je Hauard Hogan, neprijatelj Magičnog vetra, stekao bogatstvo?

0

Hauard Hogan, biznismen, bogataš, čovek od kojeg zaziru mnogi u Sjedinjenim Državama, poštovani pripadnik podzemlja, kriminalac i veliki protivnik svakoga ko stane na put njegovim poslovima i njegovom kapitalu.

hauard hogan stripblog

Hogan je protivnik i Nedu Elisu, poznatijem kao Magični vetar, šamanu Sijuksa i novinaru Viliju Ričardsu (poznatijem kao Po, zato što liči na Edgara Alana Poa, pisca), novinaru koji objavljuje tekstove o malverzacijama i protivzakonitim radnjama koje ovaj biznismen radi i skriva. Magični vetar i Po su stalno na putu Hauardu Hoganu, a isprečili su mu se i kada su otkrili odakle mu tako veliko bogatstvo koje poseduje.

Pročitajte: “Maska boga ljudoždera”: Kad se ljubavna priča, pretvori u sukob do istrebljenja!

U priči “Žena sa portreta” Magični vetar broj 29, koju su radili Đanfranko Manfredi i Karlo Belagamba, objavljenoj u novembru 1999. godine, a kod nas 2020. u izdanju Golconde 10. knjiga, otkriva se poreklo bogatstva Hauarda Hogana.

Hogan je u leto 1859. godine (godina 1859. se nalazi u Golcondinom izdanju, dok je u izdanju hrvatskih izdavača navedena 1852. godine, u originalno izdanje nismo imali uvid) bio na putu za Sent Luis, grad u koji su dolazili pioniri koji su putovali ka Oregonu i Kaliforniji. Hogan se našao na parobrodu sa točkom za pokretanje zajedno sa Bejzilom Monroom, bogatim biznismenom iz Sent Luisa. U partiji pokera sa Bejzilom, Hogan gubi 500 dolara da bi stekao njegovo poštovanje, pre svega kako bi se neometano mogao udvarati njegovoj ćerki Elinori, a da ga ne posmatraju kao lovca na miraz. Međutim, dok je Hogan razgovarao sa slugom, video je kako gospodin Monro pada sa terase broda pravo pod lopate točka za pokretanje koje ga ubijaju, a da jedan mornar napada devojku na koju je bacio oko. Hogan je spašava i tako njih dvoje stupaju u vezu, venčavaju se i Hogan stiče bogatstvo.

hauard hogan stripblog

Bio je prezauzet svojim poslovima, a njegova žena je imala psihičkih problema, iako su bili oličenje srećnog para, ipak je Hogan često bio odsutan, a svoju ženu, od koje je dobio bogatstvo njenog oca, napuštao, ostavljao samu i na kraju ju je na porodičnom imanju praktično zatvorio zajedno sa poslugom i lekarom koji je Elinoru držao pod jakim lekovima da bi bila u što težem stanju.

Na kraju Elinora priča kako je sve zapravo odigrano. Kroz njeno telo, često se javljao lik njene majke Vile, koja je padom sa stepenica izgubla život. Elinora je kobne noći 1859. godine na parobrodu za majčinu smrt optužila oca, a onda se Vilina ličnost ukazala Bejzilu i bacila ga sa broda, a onda kada ju je sluga napao da odbrani gazdu, nastala je vriska koju je Hogan shvatio kao napad mornara na ćerku kojoj je upravo ubio oca i svojim revolverom skratio životni vek tom brodskom radniku.

Hoganova žena završava isto kao i njen otac, a veliki biznismen i šef podzemlja ostaje da troši i uvećava bogatstvo koje je stekao na osnovu jedne velike porodične tragedije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO REDAKCIJE

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x