Supermen Kristofera Riva dobija svoj strip

0

Supermen dobija novi strip serijal, smešten u isti svet kao i film Superman režisera Ričarda Donera iz 1978, u kome ga glumi Kristofer Riv.

Supermen Kristofera Riva dobija svoj strip

Pre nešto više od 40 godina, reditelj Ričard Doner stvorio je jedan od prvih uspešnih filmskog superherojskog žanra, Superman: The Movie iz 1978. godine, u kome je Kristofer Riv glumio titularnog Čoveka od čelika. Hvaljeni film je bio revolucionaran u svojoj produkciji, posebno svojim (tadašnjim) vrhunskim specijalnim efektima i sjajnim performansom Riva kao samog čoveka sutrašnjice. DC Comics sada namerava da nastavi avanture Rivovog Supermena sa Superman ’78, novim mini serijalom smeštenim u isti univerzum kao i film Ričarda Donera.

Prema novoj najavi DC Comics-a, Superman ’78 dolazi od strane pisca Roba Venditija i umetnika Vilfreda Toresa. Tores je takođe radio na Batman ’66, sličan strip koji je nastavio avanture televizijske serije Batman 60-ih u kojoj glumi Adama Vesta glumi Betmena, zajedno sa Robinom Barta Varda. Inače, najava je takođe otkrila da će nova serija o Batmanu ’89 biti objavljena zajedno sa Supermanom ’78, nastavljajući priču viđenu u filmovima o Betmeanu u režiji Tima Bartona. Obe serije će debitovati kao DC Digital Firsts, pre nego što kasnije budu dostupne u štampi.

Pročitajte: Vulverin ubija u stilu Mlade iz Kill Bill-a

Videti nove avanture Supermena iz 1978. nesumnjivo će biti izuzetno uzbudljivo za mlade i starije obožavaoce DC-a. Supermen Ričarda Donera postavio je mnoge standarde o tome kako se priče o superherojima mogu pričati na velikom platnu, postavljajući značajne temelje za mnoge filmove o superherojima objavljene u 43 naredne godine.

Čini se kao da Venditi i Trres nameravaju da grade na velikom optimizmu, boji, nadi i pozitivnosti koje je film pružio, istovremeno nudeći novu dinamiku za jednu od najklasičnijih i najomiljenijih verzija Čoveka od čelika ikada viđenu. Svet se još uvek navikava na njihovog novog junaka, a možda i on treba da se navikne na njih. Nema sumnje da će pred Supermenom biti novi izazovi i avanture. Možda bi se novi zlikovci iz mitova o Supermenu mogli pojaviti kao verzije nalik popularnim glumcima iz Holivuda iz 70-ih?

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x