Stiže pregršt novih Betmen naslova

0

Prethodnih dana su iz DC-a najavili pregršt novih Betmen naslova.

Krenimo od prvog zanimljivog naslova među najavljenima: Batman – The Dark Knight, mini serijal koji će biti objavljen u aprilu. Pisac je Tom Taylor, a crtač Andy Kubert. U ovoj šestodelnoj priči ćemo videti Betmena kako je primoran da napusti Gotam kako bi rešio misteriju u Evropi.

U ovoj priči videćemo nešto starijeg Betmena, ali ništa manje efikasnog i delotvornog, iskovanog dugogodišnjom borbom protiv kriminalaca. Njemu će se pridružiti i novi saveznici, ali će mu se zato na putu naći i novi negativci. 

Priča počinje kada stravična tragedija u Velikoj Britaniji pošalje vrlo ličnu smrtonosnu poruku Mračnom vitezu. Ova poruka će Betmena izvući iz Gotama i suočiti ga sa zahtevnom istragom, nepoznatim protivnicima i novim saveznicima, sve to kako bi otkrio novog zlikovca poznatog kao Equilibrium. Pitanje je koliko ostareli Brus Vejn sa napuklim rebrima i iščašenim ramenom može da uradi ovaj put?

Prvi broj ovog stripa izlazi 13. aprila 2021. godine.

Drugi zanimljiv naslov koji je najavljen zapravo nije o Betmenu, već o Robinu, i to o sinu Brusa Vejna, Damjanu Vejnu. Serijal će nositi jednostavan naslov Robin, a njeni kreatori su scenarista Joshua Williamson i crtač Gleb Melnikov. 

U ovom regularnom mesečnom serijalu ćemo videti Damjana Vejna kako rešava nove misterije, uz mnogo novih sporednih likova i negativaca Scenarista najavljuje da će serijal prikazati rast Damjana Vejna, istražiti njegovo nasleđe i posledice veze njegovih roditelja Talije Al Gul i Betmena, dok će ga takođe staviti na put za sopstvenim identitetom, van okvira Betmenove senke.

Zaplet počinje kada Damjan Vejn sazna za postojanje smrtonosnog turnira pod nazivom Liga Lazarus, koji namerava da osvoji i pokaže da je najbolji borac na svetu, osim što prvo treba da nađe tajno ostrvo na kome se turnir održava…

Pročitajte: Marvel pod pritiskom da povuče Panišera i njegov logo iz upotrebe

I ovaj serijal započinje sa objavljivanjem u aprilu, tačnije 27. aprila 2021.

Najzabavniji od najavljenih naslova je svakako Batman and Scooby-Doo Mysteries. U pitanju je novi digitalni strip serijal koji će debitovati krajem marta. Scenaristi su Ivan Cohen i Sholly Fisch, dok će se za ilustracije pobrinuti Dario Brizuela i Randy Elliott. 

Serijal će biti podeljen na 24 digitalna poglavlja koja će kasnije biti objavljena u 12 štampanih knjiga. U ovom neobičnom uparivanju videćemo razne komične priče. 

U prvoj priči će Betmen otkriti da su njegove čuvene ljubičaste rukavice nestale, pa će Šegi, Skubi i Velma morati da putuju kroz vreme u doba priče Betmen: Godina prva, kako bi rešili slučaj. 

U drugoj priči Betmen i Skubi Du će zajedno morati da reše misteriju duha koji proganja Betmenovu pećinu. Čak i da duh nije stvaran, to ne bi objasnilo pravu misteriju: kako je moguće da je neko uspeo da uđe u Bet-pećinu i da iscenira lažnog duha? I da li to znači da je jedan od Betmenovih neprijatelja otkrio tajnu njegovog pravog identiteta?

Prva priča izlazi 27. marta, dok je druga zakazana za 21. april. 

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x