Helena Wayne – Ćerka Batmana i Catwoman

0

Ko je Helena Wayne, ćerka Batmana i Catwoman?

U Batman/Catwoman, serijalu koji se trenutno objavljuje u Sjedinjenim Državama, koji piše Tom King, a crta Clay Mann, vidimo dvoje heroja koji žive u tri vremenska toka: jedan smešten u prošlost, kada se Batman i Catwoman zaljube po prvi put jedno u drugo; jedan u sadašnjosti, gde je pretnja po njihovu ljubav stara ljubav Brucea Waynea; jedan u budućnosti, gde par vodi miran život i ima ćerku Helenu Wayne koja je postala Batwoman.

Helena Wayne nije originalna kreacija Toma Kinga. Stvorili su je Paul Levitz, Joe Staton, Joe Orlando i Bob Layton 1977, ona se prvi put pojavila kao ćerka Brucea i Seline sa Zemlje-2, jednog od alternativnih univerzuma DC-a. Autori su joj tada dali pseudonim Huntress i stavili je u grupu Justice Society of America. Ubrzo nakon toga posetila je svog oca u kanonskoj stvarnosti DC-a (Zemlja-1) i počela da ga zove Ujka Bruce“.

Osamdesetih godina lik se pojavio u nekoliko kratkih priča pre nego što je ubijen u krosoveru Smak Bezbroj Svetova (Crisis on Infinite Earths), čime je Zemlja-2 izbrisana iz kontinuiteta DC-a. Druga žena, Helena Bertinelli, uzela je identitet Huntress. Umesto toga, Helena Wayne se vratila, kao članica Justice Society of America, 2007. godine nakon što je je u drugom krosoveru Beskrajni Smak (Infinite Crisis) Zemlja-2 vraćena sa njenim stanovnicima.

Pročitajte: 80 GODINA WONDER WOMAN: 6 činjenica o Čudesnoj ženi koje niste znali!

U međuvremenu, međutim, na Zemlji-1 rođena je još jedna Helena, ćerka Seline Kyle i  Slam Bradley-a, Gotamskog detektiva koji je često viđen u pričama Catwoman. Novorođenče je smešteno u hraniteljsku porodicu, jer se njena majka plašila da će je njen životni stil ugroziti.

Helena Wayne je nastavila da se pojavljuje u nekoliko priča smeštenih na Zemlji-2, u New 52 kontinuitetu je bila čak i Robin, ali ono što joj je King sada dao biće vodeća uloga koju joj niko nikada ranije nije posvetio. 

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x