Thor: Love and Thunder – Ko je Gorr the God Butcher, negativac koga će glumiti Christian Bale?

0

Još kada je najavljeno da će se glumac Christian Bale pridružiti glumačkoj postavi MCU-ovog četvrtog filma o Thoru, fanovi su počeli da nagađaju koga će proslavljeni oskarovac glumiti.

Thor: Love and Thunder, četvrti film o Thoru unutar Marvelovog filmskog univerzuma, doneće nam novog negativca po imenu Gorr the God Butcher, a koga će glumiti Christian Bale.

Gorr the God Butcher je relativno nov dodatak asgardskim mitovima u Marvelovom stripovskom univerzumu koga su stvorili  pisac Jason Aaron i umetnik Esad Ribić na stranicama stripa Thor: God of Thunder iz 2012. godine. 

Prikaz celokupnog ciklusa Thor stripova pisca Jason Aarona možete pročitati OVDE.

Gorr je nekada bio siromašni, ugnjeteni vanzemaljac koji je živeo u pustom svetu. Stalno se molio bogovima da se njegov mizerni život poboljša. Roditelji su mu umrli, oženio se, napravio decu i uvek je živeo na ivici gladi. I na kraju, njegova porodica je počela da umire: prvo, izgubivši trudnu ženu u zemljotresu, a potom i decu po jedno dok njegovo poslednje dete nije umrlo od gladi. Bogovi nikada nisu uslišali njegove molitve, i on je počeo da huli, i tada je prognan iz svog sela označen kao nevernik. Lutajući svojim pustim svetom, Gorr je video titansku borbu na svom nebu i pratio borce do kratera u koji su upali: dva boga su se zamalo poubijala pred njegovim očima. Jedan, veličanstven i odeven u zlato, jedva je bio živ i obratio se Gorru za pomoć.

I to se nije dobro završilo. Gorr je uzeo crni mač od srušenog protivnika zlatnog boga i iskoristio ga za njime iskasapi zlatnog boga. Njegov novi mač, nazvan Sve-crni nekromač (All-black the Necrosword), dao mu je božansku snagu, izdržljivost i brzinu, kao i moć da putuje kosmosom, što je i učinio, ubivši svakog boga do koga je mogao doći. Njegova vizija je svet bez bogova, jer ih on smatra licemernim stvorenjima koja nisu vredna tolikog obožavanja, divljenja i moći koje poseduju, jer ne čine apsolutno ništa kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna.

Na kraju bi došao u sukob sa Torom, suočavajući se sa njim tri puta tokom hiljada godina. Prvo je bilo kada je Thor bio mlad, i tada je Thor jedva uspeo da izvuče živu glavu. Drugi je bio u sadašnjosti Marvelovog univerzuma, kada se Thor udružio sa raznim verzijama sebe izvučenim iz vremenskog toka kako bi stao na put Gorru i ubio ga. Treći je bio na kraju vremena kada je Gorra vaskrsnuo Loki, zaražen Sve-crnim nekormačem kako bi se odigrala poslednja bitka Gorra sa sveocem Thorom.

Svaka borba je ostavila trag na Thoru i Thorovom univerzumu. Prvi susret pomogao je mladom Thoru da izraste iz uobraženog i umišljenog mladog boga u plemenitog ratnika i krene putem pravog junaštva. Poslednji je pokazao Thoru greške svemira koje je on pomogao da se preprave.

A drugi susret, u sadašnjosti, svakako je najzanimljiviji. Thor je smatran nedostojnim podizanja Mjolnira u tom momentu, te je njegovu ulogu preuzela Jane Foster, lik koga ćemo takođe ponovo videti u filmu Thor: Love and Thunder. Za to vreme Gorr stvara svet u kome su bogovi njegovi robovi i koji za njega stvaraju veliko oružje Godbomb koje će se odjektnuti širom svemira i zauvek uništiti sve postojeće bogove, ali i mnogo više od toga. Tada će mu na put stati različite verzije Thora iz raznih vremenskih tokova, a ponovno pojavljivanje Jane Foster u filmu implicira da ćemo ovu bitku videti i na velikom platnu.

Thor: Love and Thunder izlazi 11. februara 2022. godine.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x