Novi Hellboy one-shot ‘Her Fatal Hour’ nam stiže u decembru

0

Može li Hellboy pobediti demona i spasiti demonovu nesvetu mladu?

Novi Hellboy one-shot ‘Her Fatal Hour’ nam stiže u decembru

Odgovor na ovo pitanje ćemo dobiti u one-shot izdanju koje nam stiže u decembru ove godine, Hellboy and the B.R.P.D.: Her Fatal Hour and The Sending!

Ovaj one-shot će sadržati priču koja se odvija pre glavnog serijala. Priča će biti smeštena u 1979. i imaće zadatak da popuni rupe iz prethodnih Hellboy and the B.R.P.D stripova. 

Hellboy and the B.R.P.D uglavnom prati avabture Hellboy-a i njegovu ranu karijeru u Birou za paranormalnu istragu i odbranu tokom 20. veka. Najnoviji one-shot će biti nastavak prošlogodišnjeg one-shota pod nazivom The Beast of Vargu. U toj priči Hellboy se našao naspram vaskrslog ubice iz 14. veka koji je dobio oblik džinovske zveri iz pakla. U toj priči smeštenoj u 1962. Hellboy je izgubio ovu bitku. Ubojito stvorenje ga je smrtonosno ranilo, a spasile su ga dve putujuće ciganke, starica Violca i njena kćer Nadya. Priča se tada okreće mističnom jer starica kreira lutke u obliku Hellboy-a i čudovišta koje ga je porazilo, te kroz lutkarsku predstavu prikazuje alternativnih ishod ove bitke u kojoj Hellboy pobeđuje čudovište. Oporavljeni Hellboy na kraju saznaje da mu je prošlost promenjena i da čudovište leži mrtvo na isti način kako je prikazano u lutkarskoj predstavi.

Hellboy and the B.R.P.D.: Her Fatal Hour and The Sending!, priči koja se odvija 17 godina od Hellboy-evog susreta sa tim čudovištem, njega i dalje progone košmari uzrokovani tim susretom. On se misteriozno budi u putujućoj kočiji okićenoj drvenim lutkama u društvu Nadye. Nadya tvrdi da joj Hellboy duguje život, jer ga je njena majka spasila pre 17 godina, te će mu zatražiti da joj se oduži. Njoj je za petama demon iz pakla sa kojim je imala ljubavni odnos, a Hellboy će imati zadatak da je zaštiti od njega.

One-shot Hellboy and the B.R.P.D.: Her Fatal Hour and The Sending izlazi 2. decembra u izdanju Dark Horse Comics. Priču je napisao Mike Mignola, ilustrovao Trevor Trevallion, a za boje je zadužen Dave Stewart.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x