SVE ŠTO ZNAMO O NAJAVLJENOM SUSRETU “Sekira i munja”: Flash i Zagor oči u oči!

0

Ljubitelji crossovera, ali i Bonelijevci koji su dugo čekali ovakvo iskustvo, još od kada je najavljeno (pre dve godine), uskoro će imati priliku da vide kako će izgledati crossover između Zagora i Flasha.

Sergio Bonelli Editore je predstavio dve radne naslovnice koje je kreirao Carmine Di Giandomenico za nulti broj mini, crossover serijala Zagora i Flasha, koje zajedno rade ova italijanska izdavačka kuća, sa DC Comicsom. 

Pročitajte: Zagor i Fleš: Kad Zagor projuri Flešovom brzinom

Knjiga će imati 32 stranice u boji, a biće formata 16 x 21 cm, a biće objavljena 10. decembra. Ona nosi naslov “Sekira i munja”, a priču su uradili autori Giovanni Masi, Mauro Uzzeo (Granica) Davide Gianfelice (Daredevil Rinato, K-11) i Luca Saponti.

flash i zagor stripblog

Kada se pogledaju naslovnice i spoje, dobija se slika naslovnice koju je Carmine Infantino uradio 1961. godine, a koja u Flashu sadrži priču o dva sveta, sa prvom verzijom lika iz srebrnog doba Barri Allena i iz zlatnog doba Jai Garricka.

“Zavir” u ovu epizodu publika je imala na Luca festivalu 2019 godine.

flash i zagor stripblog

Strip junaka Flash-a stvorili su autori Gardner Fox i Robert Kanigher, a prvi broj stripa objavljen je u januaru 1940. godine. Njegov lik se pojavio u Flash comics antologiji stripova koje je prvo objavljivao All-American Publications a kasnije i National Periodical Publications – DC Comics. Međutim, pored samog naziva izdanja, ipak su u knjižicama objavljivane i priče o nekim drugim strip likovima. 

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x