Ko je Harry Potter iz DC-ijevog univerzuma?

0

Mnogo pre Harry Pottera, Neil Gaiman je stvorio Tima Huntera. U pitanju je dečak čarobnjak kome je suđeno da postane najveći čarobnjak DC-ijevog univerzuma.

Ko je Harry Potter iz DC-ijevog univerzuma? Strip Blog

Davno pre nego što je stvoren Harry Potter, još 1990. godine u serijalu ”Knjige Magije”, Gaiman je zajedno sa crtačem Johnom Boltonom stvorio dečaka Timothy-a Huntera, koji nosi naočare, ima frizuru i sovu ljubimca, kao i Harry Potter.

U serijalu ”Knjige Magije”, Timothy je morao da napravi izbor, mogao je da prigrli magiju i sve njene tajne ili da okrene glavu tako što će odabrati srećan život. Kako bi mu pomogao da napravi izbor, Doctor Occult, veteranski mistik, vodi Tima Huntera kroz planete postojanja i uči ga istoriju magije. Occult upozorava Tima da će ako prihvati život pun magije, njegov život biti i pun haosa. Tim je odabrao magiju i osudio sebe na svet pun nasilja i natprirodnog haosa.

Kroz nekoliko različitih naslova DC Vertigo serijala, Tim izrasta u velikog čarobnjaka. Uspeva da se sprijatelji sa John Constantinom, koji mu je na neki način kao stariji brat. John pokazuje Timu mnoge tajne natprirodnog sveta i igra veliku ulogu u razvoju Tima kao lika. Kako je John Constantine oduvek skakao između glavnih DC naslova i Vertigo Imprinta, kada se pridružio serijalu i timu Justice League Dark, Tim Hunter je išao za njim.

Pročitajte: ,,Knjige magije” – recenzija: Da li veruješ u magiju? 

Kada je DC-ijev reboot New 52 izašao 2011. godine, Justice League Dark tim je stvoren da se bavi metafizičkim i natprirodnim pretnjama. Uz pisca Jeff Lemira i crtača Mikel Janina, Tim je debitovao u Justice League Dark #11. Iako je ostario od svog prvog pojavljivanja, u New 52 je ponovo učinjen mlađim kakav je bio u serijalu ”Knjige Magije”. Ova verzija lika se odrekla magije zarad normalnog života. Međutim, kada Knjige Magije koje su njemu predodređene, upadnu u pogrešne ruke, Tim Hunter ponovo preuzima svoje nasleđe i prihvata svoju sudbinu da bude čarobnjak. Tako je postao i deo Justice League Dark tima.

DC je 2018. pokrenuo liniju The Sandman Universe, koja je pružila dom mnogim likovima pokojnog Vertiga, kao što su Hellblazer, The Dream, Lucifer… ”Knjige Magije” dobile su revitalizovani novi serijal koji je lik vratio njegovim fantastičnim korenima. Iako su Tim Hunter i ostali navedeni i dalje deo DC univerzuma, uglavnom su izolovani od dešavanja većeg dela DC univerzuma. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x