Tarantino je 90-ih umalo režirao film o jednom Marvelovom superheroju

0

Quentin Tarantino je 90-ih bio blizu dovođenja jednog Marvelovog superheroja na velika filmska platna.

Tarantino je 90-ih umalo režirao film o jednom Marvelovom superheroju Strip Blog

Nakon što je ostvario veliki uspeh filmom Reservoir Dogs i pre nego što je snimio, po mnogima najbolji film 90-ih, Pulp Fiction, Tarantino je bio blizu da Marvelovog heroja Luke Cagea dovede na velika platna.

Tarantino je ovo otkrio u podkastu Amy Schumer, 3 Girls, 1 Keith. Iako je razogovor sa Tarantinom počeo o njegovom najnovijem ostvarenju Once Upon a Time in Hollywood, tema razgovora je vrlo brzo postao najpopularniji filmski žanr u protekloj deceniji, superherojski filmovi.

Tarantino se osvrnuo na svoju ljubav prema Marvelovim stripovima uz koje je odrastao i ideji o filmu o Luke Cageu. 

,,U vreme kada ova silna Marvelova sra*a još nisu počela da izlaze, kada sam snimio Reservoir Dogs, pre Pulp Fiction-a, razmišljao sam o tome da radim film o Luke Cageu. Tokom odrastanja sam bio veliki kolekcionar stripova. Moja dva omiljena lika su bila Luke Cage i Shang-Chi. Sviđali su mi se Werewolf by Night i Tomb of Dracula, ali Luke Cage je bio moj apsoluti heroj”, objasnio je Tarantino.

Pročitajte: Kako bi izgledao Batman: Year One u režiji Darrena Aronofskog…

On je naveo kako je verovao da je jedini belac koji je sakupljao i poznavao stripove o Luku Cageu, umesto ostalih popularnijih naslova. Takođe je naveo da nije planirao da mu Luke Cage bude drugi film, umesto Pulp Fiction-a, već eventualno treći umesto Jackie Brown

Ali zašto se to nije desilo Tarantino je objasnio u svom stilu.

,,Ono što me je odvratilo od te ideje jesu moji prijatelji koji su bili stripovski geek-ovi. Ja sam imao ideju da je Lawrence Fishburne bio savršen da glumi Luke Cagea. Ali svi moji prijatelji su mi govorili: ,,Ne, ne slušaj, to mora da bude Wesley Snipes.” I  ja im kažem: Vidite, sviđa mi se Wesley, ali Larry Fishburne je praktično Marlon Brando 90-ih.” Onda oni meni kažu: ,,Pa dobro, ali on mora da se dovede u sjajnu fizičku formu. Snipes je već tu i u formi.” I ja kažem: ,,Je*eš to, to nije važno! Je*ite se, upropastili ste celu prokletu ideju!”

Ovom pričom dolazimo do zaključka da stvari tokom 90-ih nisu bile drugačije nego što su danas. Mnogi obožavatelji stripa su i tada promašivali poentu fokusirajući se isključivo na fizičku estetiku umesto na talenat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x