Kako je Batman tri puta video Daredevila?

1

Znamo dobro da su DC i Marvel konkurentske kuće u okviru strip umetnosti i izdavaštva, ali to ne znači da njihova dva superherojska univerzuma ne mogu da se spoje i susretnu.

kako je batman stripblog

Batman, junak Gotama i njujorški Daredevil susreli su se čak tri puta. Prvi put se taj susret dogodio u epizodi iz 1997. godine “Daredevil/Batman: An Eye For An Eye” u kojem se Njujork i Gotam nalaze u istom univerzumu. Ovu epizodu napisao je D. G. Chichester, a nacrtao Skot Makdaniel. U radu na ovom stripu su učestvovali još i Derek Fišer i Gregori Rajt. U ovoj grafičkoj noveli dva junaka, tako da kažemo idu uporedno, dok se ne ustreme na zlikovce. kako je batman

kako je batman stripblog

Drugi slučaj u kojem se sreću ova dva junaka jeste krosover “Unlimited Access Marvel/DC crossover”. Tokom ovog susreta dva junaka Daredevil dospeva u Gotam putem čudnih okolnosti i mističnih dešavanja. Tamo ovaj junak spasava jednog lika kojeg su udarila kola. Kasnije se vraća u Marvelov univerzum.

Pročitajte: Daredevil ili Nebojša – ko je zapravo “Čovek bez straha”?

kako je batman stripblog

Početkom novog milenijuma, tačnije 2000. godine ova dva junaka su se ponovo susrela u nastavku “Daredevil/Batman: An Eye For An Eye”, pod nazivom “Batman/Daredevil: King of New York”. Ovaj strip su radili Eduardo Bareto, Met Holingsvort i Alan Grant. U ovom stripu Daredevil i Batman moraju da rade zajedno kako bi pobedili zlikovce Ra’s al Ghula i Kingpina.

kako je batman stripblog

Ovo je bilo jedno kratko podsećanje na susrete ova dva lika iz dva različita superherojska univerzuma. Da Batman je čak tri puta video Daredevila.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
AffiliateLabz
4 years ago

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x