Dilan Dog – Šta će 2020. godina doneti istraživaču noćnih mora?

0

Izdavačka kuća Sergio Bonelli Editore je predstavila svoj izdavački plan Dilana Doga za 2020. godinu.

Dilan Dog - Šta će 2020. godina doneti istraživaču noćnih mora? strip blog

Od regularnog serijala do posebnih izdanja, Dilan Dog će u 2020. godini doživeti mnogo toga.

Mesečni serijal će doneti od 6 knjiga koje je napisao Robeto Rekioni pod nazivom ”666”, a koji će započeti brojem 401. Epizode će doneti pomešane priče i likove iz prvih epizoda Dilana Doga sa najnovijim dešavanjima. Crteže ovih priča će realizovati Korado Roi, Nikola Mari, Serđo Gerasi, Frančesko Dosena i Đorđo Pontreli. Na kraju ovog ciklusa Rekionija, drugi pisci će se vratiti mesečnom serijalu, kako sa pojedinačnim pričama tako i sa novim narativnim ciklusima, počevši od Klaudia Kjaverotija.

Dilan Dog #401

Obojeni program vraća se u februaru sa tri eksperimentalne priče. Majsko izdanje predstaviće priču koju je napisao Điđi Simeoni, a nacrtao Davide Furno. Letnje izdanje obojenog programa biće posvećeno Gruču. 

POVEZANO: OTKRIVAMO vam PRVE UTISKE o crossoveru Batmana i Dylan Doga – “Opasne veze”!

Serijal ”Old Boy” nastaviće da se bavi pričama iz prošlosti lika. Fenruarsko izdanje donosi priče koje su napisali Brune Ena, Đovani Eher i Đankarlo Marcano uz crteže Đovanija Fregijerija, Luiđi Pikata i Emilijano Tancilo. 

Old Boy #38

U novom broju godišnjeg Dilan Dog magazina, Blok će nastaviti da igra glavnu ulogu u zapletima fokusiranim na njegovu prošlost. Priče su napisali Paola Barbato i Đulijo Kamanji. Tu će biti i kratka priča o mladom Dilanu napisanu od strane Alberta Ostinija i nacrtanu od strane Paola Baciljerija.

U planu je i nova, posebna knjiga posvećena Planeti mrtvih. U distopijskoj budućnosti Zemlju pogađa zombi apokalipsa, stari Dilan Dog postaje inspektor Skotland Jarda. Alesandro Bilota će napisati priču, a nacrtaće je Karlo Ambrosini.

Daryl Zed će biti mini serijal od 6 brojeva koji je proizišao iz stripova o Dilanu Dogu. Priča o lovcu na čudovišta će se završiti brojem 6 u Junu. Među crtačima priča koje je napisao Tito Faraci biće Verter Del Edera i Anđelo Stano.

”Priče sutrašnjice” serijal Ticijana Sklavija nastaviće se na proleće, a novi broj će crtati Nikola Mari uz kolor Đovane Niro. 

Mini serijal krosovera Dilana Doga i Betmena koji će realizovati Rekioni, Verter Del Edera, Điđi Kavenago i Đovana Niro će početi sa objavljivanjem na jesen. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x