“Asteriks i Vercingetoriksova ćerka” NAJPRODAVANIJI STRIP 2019. godine u Francuskoj!

0

Ovo je vest koja je zadrmala sve ljubitelje strip umetnosti u Evropi, a verujemo i u svetu. Jedan italijanski portal Fumetto Logica objavio je da je strip “Asteriks – Vercingetoriksova ćerka” najprodavaniji strip u Francuskoj u 2019. godini.

najprodavaniji strip stripblog

“Asteriks – Vercingetoriksova ćerka” je prodat u čak 1.573.000 primeraka i tako dospeo na prvo mesto, kao najprodavaniji strip u Francuskoj tokom 2019. godine. Ovu epizodu, 38. po redu realizovali su scenarista Žan-Iv Feri i crtač Didijer Konrad, naslednici legendarnih tvoraca Asteriksa Gosinija i Uderza.

Pročitajte: “Asteriks i Vercingetoriksova ćerka”: Borba tinejdžera protiv njihovih roditelja!

Na drugom i trećem mestu, nalaze se dve knjige Guillaumea Mussoa “La jeune fille et la nuit” sa 565 hiljada prodatih primeraka i “La vie secrète des écrivains” prodata u 391.000 primeraka. 

O stripu “Asteriks – Vercingetoriksova ćerka”:

Priču o Adrenalini, ćerki proslavljenog galskog vojskovođe Vercingetoriksa donosi nam najnoviji 38. broj Asteriksa pod originalnim nazivom “Asteriks i Vercingetoriksova ćerka” ili u engleskom izdanju, kuće Orion  “Asteriks i ćerka poglavara”. Ova priča je objavljena 29. oktobra 2019.  godine, za 60. rođendan Asteriksa i Obeliksa, a uradili su je crtač Didijer Konrad i scenarista Žan-Iv Feri.

asteriks i vercingetoriksova stripblog

U prvom pasusu smo otkrili neke od crta Adrenalininog lika, međutim kako je ona dospela u galsko selo? Pre odlaska u jedan od svojih pohoda, Vercingetoriks svojoj ćerki daje na poklon ogrlicu, koja je predstavljala simbol borbe galskog naroda i njihovog borbenog duha. On je bezbednost svoje ćerke poverio svojim ljudima od najvećeg poverenja. Međutim, kako situacija ne bi bila jednostavna, u galskim redovima se pojavio izdajnik koji je o ovom događaju obavestio samog Cezara. Moramo da napomenomo, da je u spomenutom pohodu Vercingetoriks bio poražen od Cezarove vojske.

Zadatak da se staraju o devojčici po imenu Adrenalin, pripao je, da, da dobro ste pogodili, Asteriksu i Obeliksu. A kome drugom?

Koliko prodatih primeraka, šta bi domaći izdavači rekli na ovo?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x