Prvi rezidencijalni program u oblasti stripa između Srbije i Francuske

0

Početak realizacije Prvog rezidencijalnog strip programa Srbije i Francuske predviđen je za 15. januar, a završetak krajem novembra 2020. godine.

prvi rezidencijalni stripblog

U okviru posete predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona Republici Srbiji, u Beogradu je u 15. jula 2019. godine potpisan Sporazum o saradnji u oblasti kulture i stripa između francuskih i srpskih institucija – Francuskog instituta u Srbiji koji je i inicijator sporazuma, Međunarodnog centra za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska), Agencije Komunikart i Grada Pančeva, navodi se u saopštenju KomunikArta. prvi rezidencijalni

Pročitajte: DC-ijev Blue Beetle će dobiti TV seriju na HBO Max

Sporazumom je predviđeno i uspostavljanje prvog rezidencijalnog programa u oblasti stripa između Francuske i Srbije, koji će se od 2020. godine održavati u dva grada, Angulemu i Pančevu.

Projekat Prvi rezidencijalni strip program Srbije i Francuske je rezultat tog Sporazuma, i njegova realizacija predviđena je od 15. januara do 30. novembra 2020, u Srbiji (Pančevo, Beograd) i Francuskoj (Angulem). Prve godine predviđena je razmena po jednog autora/ke iz svake zemlje, s tim što će srpski autor/ka provesti dva meseca u Angulemu (jun i jul), a francuski autor/ka mesec dana u Pančevu. Po završetku oba rezidencijalna boravka planirana je zajednička izložba u Pančevu, u okviru Nova Festivala, kao i prezentacije oba autoa/ke u Beogradu i Angulemu, saopšteno je.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x